Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Τα χαϊβάνια της ΝΔ στήριζαν Τσίπρα, κι' αυτός τους ...έριξε "πόρτα"

«Πόρτα» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί της Κυριακής.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» σημειώνουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε τηλεφωνήσει το πρωί στον κ. Τσίπρα και καθώς δεν τον βρήκε στο τηλέφωνο άφησε μήνυμα και στο γραφείο του. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το τηλεφώνημα εξηγώντας τη στάση του στον κ. Μεϊμαράκη.

«Καθεστωτική αντίληψη» καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ

Μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για να εξετάσουν το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, κάτι το οποίο θα σήμανε ουσιαστικά και την ακύρωση των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για έλλειψη συνεννόησης στο πλαίσιο των θεσμικών και συνταγματικών πλαισίων.
«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι δεν θέλει να τον δει”. Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές», 
τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: 
«Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες» 
αναφέρει η ΝΔ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου