Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Αλέξη, χρεοκόπησες! Η πραγματικότητα παίρνει την εκδίκησή της!

H ευρωπαϊκή αντιπολίτευση να απαντήσει στη Βουλή: το Μνημόνιο, το επαχθέστερο όλων, ανήκει στον χρεοκόπο Αλέξη Τσίπρα και πρέπει να πάρει το όνομά του.

Η αναμενόμενη υπογραφή συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, το νέο μνημόνιο, δηλαδή, έρχεται να αποδείξει ότι, όντως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι δύο από τα τελευταία κόμματα που είχαν αντισταθεί στην πραγματικότητα, ώσπου τελικά η πραγματικότητα να πάρει εκδίκηση.

Στο Τρίτο Μνημόνιο, η κυβέρνηση σέρνεται έπειτα από μια εξάμηνη περίοδο οικονομικής καταστροφής. Το κόστος των ενεργειών και των παραλείψεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστιο, το μνημόνιο είναι το σκληρότερο όλων και, προφανώς, το σε πανηγυρικούς τόνους χθεσινό non paper της κυβέρνησης, που περίπου εμφάνιζε τη συμφωνία ως είσοδο σε παιδική χαρά, μοιάζει να απευθύνεται σε αφελείς και φανατικούς. Σε τόσο φανατικούς που θα πιστέψουν ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχε φτάσει να επιδιώκει η προηγούμενη κυβέρνηση «δεν άφηναν κανένα περιθώριο για ανάπτυξη»!

Η τελευταία αυτή αποστροφή είναι ύβρις προς την αντιπολίτευση, που δέχτηκε να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα στην υπογραφή της συμφωνίας, ψηφίζοντάς τη και στη Βουλή, συχνά υβριζόμενη. Τα τρία κόμματα της ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ), ει δυνατόν από κοινού, οφείλουν στη δική τους αξιοπιστία αλλά και στους λοιδορούμενους οπαδούς τους να μη συναινέσουν στη συνέχιση της προσβλητικής κοροϊδίας. Αν ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίσουν να διαστρέφουν την πραγματικότητα, τότε η αντιπολίτευση μπορεί να αποσύρει τη στήριξή της και να απόσχει από την ψηφοφορία του Τρίτου Μνημονίου – ώστε αυτό να περάσει με τις ψήφους των πιστών στην κυβέρνηση βουλευτών.

Μόνο αν είναι ξεκάθαρο (εν όψει και πιθανής νέας εκλογικής περιπέτειας στην οποία δεν θα διστάσει να βάλει τη χώρα ο χρεοκόπος πλην διψασμένος για εξουσία πρωθυπουργός) ότι το τρίτο μνημόνιο είναι μνημόνιο Τσίπρα – κι ότι η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να μη συναινεί σε αυταρχικά ή οπισθοδρομικά νομοσχέδια (όπως, π.χ., το νομοσχέδιο Μπαλτά) – υπάρχει ελπίδα να πάψουν η παραπλάνηση και η χειραγώγηση των πολιτών, μάλιστα στο όνομα της Αριστεράς. Τέρμα η κοροϊδία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου