Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Οι Πασοκικές λαμογιές στα ΕΛ.ΠΕ.

Είναι τυχαίο, ή συμπτωματικό, το πώς ο παραιτηθείς, αλλά παραμένων πρόεδρος των ΕΛΠΕ. (συμφερόντων Λάτση), Ευστάθιος Τσοτσορός, (φωτο) με τόσο πλούσιο και πολυσχιδές βιογραφικό γνώσεων, (σύμβουλος του Α. Τρίτση, επιστημ. υπεύθυνος οικονομικών του Ι.ΣΤ.Α.Μ.Ε «Ανδρέας Παπανδρέου» κ.λ.π.) επιτρέπει να ρυθμίζονται «χειρόγραφα», (αν είναι δυνατόν) οι διακινήσεις μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου με πλοίο, χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και να εμφανίζεται η εταιρεία των ΕΛ.ΠΕ., υπόλογος για φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία καυσίμων προς το ελληνικό κράτος;

Μήπως ήταν απορροφημένος και αφού πέτυχε την αύξηση του μισθού του κατά 110.000 ευρώ ετησίως, ώστε να φτάσει στα 280.000 ευρώ, στο πώς να αυξήσει και το μισθό του αντιπροέδρου των ΕΛ.ΠΕ., αντιγράφοντας αυτό που έκανε παλαιότερα (το 2010) και ένας άλλος, το ίδιο καλά αμοιβόμενος πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. και «έντιμος» σύντροφος, ο Τάσος Γιαννίτσης, (μετέπειτα υπουργός Εσωτερικών το 2011 στην κυβέρνηση Παπαδήμου), ο οποίος μεταξύ άλλων, όταν ενημερώθηκε από τον τότε υπ.οικ., Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι λόγω του Μνημονίου, επίκειται γενναιότατο τσεκούρωμα των «εφάπαξ», υπέδειξε στον Απ. Ριζάκο, μεγαλοστέλεχος των ΕΛ.ΠΕ. και επίσης «σύντροφο», να βγει σε πρόωρη σύνταξη, για να μην χάσει το «μικρό» εφάπαξ των 1.200.000 ευρώ, όπως και έγινε και τον οποίο επαναπροσέλαβε αμέσως, με την ανακοίνωση Νο 167/28.04.2010 και τον αναβάθμισε σε επικεφαλής Δ/ντή της νεοσυσταθείσας Γενικής Εμπορικής Διεύθυνσης, ως απαραίτητο (;), με ετήσιο μισθό 250.000 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα απέλυσαν 40 συμβασιούχους των 500 και 600 ευρώ και ο ελληνικός λαός είχε αρχίσει να υφίσταται τις αισχρές και αβάσταχτες μνημονιακές αφαιμάξεις, με τα γνωστά έως σήμερα, αποτελέσματα, για τα οποία, το ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του, ζητούν θρασύτατα και επιβράβευση.

Μήπως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει αναλυτικότερα επί όλων αυτών, ο σημερινός «ποταμίσιος» Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σαν υπεύθυνος, τότε, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, διορισμένος από τον Γ. Στουρνάρα, κατηγορήθηκε (από τον κ. Γ. Σούρλα), ότι χάρισε στα ΕΛ.ΠΕ. εκατομμύρια φόρων, με την δικαιολογία, ότι αν δεν το έκανε, τα ΕΛ.ΠΕ. θα έκλειναν, κι' ας έκλεισαν με δική του ευθύνη, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οδηγώντας τη χώρα στα σημερινά χάλια.

Ποιός θα λύσει τον γρίφο των κρουσμάτων στα ΕΛ.ΠΕ., μήπως ο κ. Λαφαζάνης;
Με ποιούς πάει να τα βάλει η Επιτροπή σας κ. Κουΐκ, με το «όλον» ΠΑΣΟΚ; 
Μεγάλο το μπέρδεμα και πολύ αμφιβάλω για το αποτέλεσμα... 

Δ.Μ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου