Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Αφήσαμε τα Εξάρχεια να γίνουν κυρίαρχη ιδεολογία


Ουδεμία έκπληξη δεν θα έπρεπε να προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον κ. Λάμπρου, ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συμβούλου του Ν. Παρασκευόπουλου για θέματα φυλακής. Είναι γνωστό το βιογραφικό του κυρίου, οι «κοινωνικοί αγώνες» που έχει δώσει και οι απόψεις του για την τρομοκρατία.

Ομοίως κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ακροαριστεράς που κάποια στιγμή εντάχθηκαν στην Κουμουνδούρου, έχουν τις ίδιες απόψεις. Αλλά δεν πρέπει να προκαλεί καμιά έκπληξη το ότι ο Λάμπρου παραδέχεται ότι είναι συνεργάτης του υπουργού και συνομιλεί με τρομοκράτες και για έναν βασικό λόγο.

Αυτός είναι ότι τα τελευταία 20 χρόνια, ειδικά μετά την εξάρθρωση της «17Ν» έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα κύκλωμα αποτελούμενο από «ακτιβιστές», περιφερόμενους άεργους των Εξαρχείων που είναι άγνωστο πώς ζουν, δικηγόρους που καμώνονται ότι υπερασπίζονται ατομικά δικαιώματα και πολιτικούς του λεγόμενου... προοδευτικού χώρου που είναι πάντα μέσα σε υποθέσεις που σχετίζονται με «αγώνες» ακόμη κι αν αυτοί έχουν οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς.

Αυτό το κύκλωμα έχει οργάνωση και είναι άγνωστο πώς έχει και λεφτά. Προφανώς από τις απαλλοτριώσεις τραπεζών πληρώνονται δικηγόροι για να γίνονται μόνιμοι υπερασπιστές όποιων συλλαμβάνονται, ακόμη κι αν έχουν στα χέρια τους καλάσνικοφ, ακόμη και αν κρατούν μολότοφ και καίνε την Αθήνα.

Για καθίστε να σκεφτείτε πόσοι έχουν πάει φυλακή από εκείνους που έκαψαν την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008. Σκεφτείτε τι υπεράσπιση έχουν εκείνοι που συλλαμβάνονται για ληστείες τραπεζών στο όνομα της «επανάστασης», ακόμη και γιοι υπουργών.

Για δείτε τι υποστήριξη είχε ο Νίκος Ρωμανός όταν έκανε την απεργία πείνας. Συγκεντρώσεις, δηλώσεις «προοδευτικών» ανθρώπων του πολιτισμού, δικηγόροι δήθεν αμισθί να συνωστίζονται ποιος θα τον αναλάβει, πιέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά να τον αποφυλακίσει με την απειλή του θανάτου ενός νεαρού και άλλα πολλά.

Εδώ φτάσαμε στο σημείο να έχουν «αγιοποιηθεί» τρομοκράτες τύπου Χριστόδουλου Ξηρού ή του Σάββα ο οποίος πρέπει πάση θυσία να αποφυλακιστεί γιατί επέλεξε να παίζει με τις βόμβες και τραυματίστηκε.

Σε όλη αυτή την εκστρατεία πειθούς της ελληνικής γνώμης ότι η «αριστερή» τρομοκρατία μπορεί να είναι και καλή, ότι οι τρομοκράτες μπορεί να είναι και καλά παιδιά που αξίζουν δεύτερης ευκαιρίας για να... ξανασκοτώσουν ή να ληστέψουν, βασικό ρόλο παίζουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και μέσα. Τολμάς να γράψεις ότι πρόκειται για «κόκκινα» φασισταριά που σκοτώνουν και κλέβουν για να περνούν ζωή και κότα; Είσαι ακροδεξιός.

Τολμάς να πεις ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι για τους τρομοκράτες; Είσαι συντηρητικός. Πρόθυμοι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, συνεπικουρούμενοι από πολιτικούς τύπου... Λάμπρου και δικηγόρους που όλοι γνωρίζουμε πως κρύβονται πίσω από ανθρωπιστικές οργανώσεις και κινήματα σηκώνουν ασπίδα προστασίας σε οτιδήποτε «μοιάζει» επαναστατικό. Βεβαίως δεν έχουν την ίδια ζέση να στηρίξουν την προσπάθεια για να βρεθούν οι δολοφόνοι των παιδιών στη Μαρφίν. Σιγά μην ασχοληθεί κανείς με αυτό το έγκλημα.

Όλο αυτό το σύστημα, λοιπόν, έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι άπλυτοι, τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας της Αριστεράς ζουν και βασιλεύουν και τώρα έχουν και εξουσία.

Αυτή είναι η κατάντια της πατρίδας. Αφήσαμε τα Εξάρχεια να γίνουν κυρίαρχη ιδεολογία. Αφήσαμε το παρακράτος να γίνει κράτος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου