Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η Γενοκτονία των Ποντίων και η υποκρισία της ΝΔ


Πολύς λόγος έγινε το τελευταίο διάστημα για τις γελοίες και ανιστόρητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει όπως ήταν λογικό την απρέπεια του ανεκδιήγητου Φίλη και μεταξύ αυτών η ΝΔ και συγκεκριμένα 45 βουλευτές της με ανακοίνωσή τους ζήτησαν την αποπομπή του υπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση.

Σχετικές δηλώσεις έκαναν και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Και όμως κύριες και κύριοι, κατά την άποψή μας με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις η πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ «έτρεξαν» ένα μαραθώνιο πατριωτικής και ιστορικής καπηλείας προς άγρα ψήφων. Γιατί το λέμε αυτό τώρα.
Το κόμμα που καταδικάζει τον ανιστόρητο Φίλη είναι αυτό που πριν δύο χρόνια εγκαινίασε στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη το ανακαινισμένο σπίτι των παιδικών χρόνων του σφαγέα του ποντιακού ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ.
Συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μνημείου-σπιτιού όπου έζησε ο Κεμάλ (γεννήθηκε στον Λαγκαδά και ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 6 ετών), ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, που ήταν ο καθοδηγητής του σφαγιασμού των Ελλήνων Ποντίων και της Μικρασιατικής καταστροφής.

Το 2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η Τουρκία απευθύνθηκε στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης και ζήτησε άδεια για να προχωρήσει στην ανακαίνιση του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε ο αιμοσταγής Κεμάλ.

Μερικούς μήνες αργότερα, στις 18 Ιουνίου του 2012, δίνονται οι σχετικές άδειες και με δαπάνες του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού αρχίζει η ανακαίνιση του «ιστορικού μνημείου»

Στα εγκαίνια βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας, υπηρεσιακοί παράγοντες Ελλάδας-Τουρκίας και εκπρόσωποι του Δήμου.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ομέρ Τσελίκ και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου υπουργού προς τον κ.Γεροντόπουλο.

Ο κ. Γεροντόπουλος για όλου όσοι δεν θυμούνται ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά και φυσικά είναι στέλεχος της ΝΔ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των Βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν».

Δηλαδή το να εγκαινιάζεις το σπίτι του σφαγέα Κεμάλ κ. Γεροντόπουλε και κύριοι της ΝΔ τονώνουν την συνεργασία των Βαλκανικών λαών;
Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με τον κ. Γεροντόπουλο δεν έχουμε κάποιο προσωπικό ζήτημα, στην θέση του θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε.
Αυτό κύριοι της ΝΔ το θυμάστε; Η σας διέφυγε; Ενώ καταδικάζετε και σωστά τις δηλώσεις Φίλη, πριν 2 χρόνια εγκαινιάζατε με επίσημο εκπρόσωπό σας το σπίτι του φονιά χιλιάδων Ελλήνων. Μπορεί να πιστεύετε πως οι Έλληνες ξεχνούν, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίζουμε τα κακώς κείμενα.
Και για να το προχωρήσουμε το θέμα κύριοι της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοίξατε τις πύλες της οικίας Κεμάλ με κάθε επισημότητα, την ίδια στιγμή το σπίτι του Εθνομάρτυρα Παύλου Μελά στην Κηφισιά καταρρέει. Μα τόσο ραγιάδες είστε κύριοι του πολιτικού συστήματος;
Εν ολίγοις, για να τελειώνουμε με την υποκρισία σας «αγαπητοί» νεοδημοκράτες ορίστε και η φωτογραφία του τότε υφυπουργού από τα εγκαίνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου