Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Το γαμημένο σύμφωνο συμβίωσης Μηνά Χατζησάββα και Κώστα Φαλελάκη!


«Δεν μπορούσα να πάρω τη σορό του συντρόφου μου από το νοσοκομείο», είπε ο Κώστας Φαλελάκης.

Όλοι με κοίταξαν με απορία όταν είπα ότι δεν γνώριζα ότι ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν ομοφυλόφιλος. Κι εγώ με την ίδια απορία τους κοίταξα και αναρωτήθηκα γιατί δεν είχε φτάσει στ' αυτιά μου.

Ίσως, σκέφτηκα, γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει τίποτα για να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν πολύ απλά ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Δεν χρειάστηκε επικοινωνιακά κόλπα για να ακουστεί το όνομά του. Ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός που αγαπούσε αυτό που έκανε και αυτό έφτανε.

Χάρηκα τόσο πολύ όταν έμαθα από το στόμα του συντρόφου της ζωής του ότι ήταν μαζί 25 ολόκληρα χρόνια. Ότι τον αγάπησε πολύ και αγαπήθηκε κι εκείνος το ίδιο. Μια αγάπη τόσο μεγάλη που δεν χωράει πουθενά. Μια αγάπη που θα πρέπει να ζηλέψουμε όλοι μας.

Οι άνθρωποι αυτοί, ήταν ζευγάρι για 25 ολόκληρα χρόνια και στο τέλος της ζωής του ενός, ο άλλος δεν μπόρεσε να θρηνήσει όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Δεν μπόρεσε να βυθιστεί στον πόνο του γιατί έπρεπε να αποδείξει ότι δεν υπήρχε άλλος πιο "δικός" για τον Μηνά Χατζησάββα από εκείνον. 

Ο Κώστας Φαλελάκης, δεν είχε το δικαίωμα να πάρει ο ίδιος την σορό του ανθρώπου του και να αποφασίσει πως θα γίνει η κηδεία του. Έπρεπε να πάρει χαρτιά και βεβαιώσεις από γιατρούς και αστυνομία. Ο άνθρωπος αυτός που έχει μοιραστεί σχεδόν την μισή ζωή του με τον Μηνά Χατζησάββα δεν έχει το δικαίωμα στα προσωπικά αντικείμενα ή ακόμα και την περιουσία, αν υπάρχει του ανθρώπου του. Του άντρα του!

Η ελληνική κοινωνία δεν αγαπάει αυτό που ονομάζει διαφορετικό. Το μισεί σε πολλές περιπτώσεις. Κι έστω με την μορφή που έχει παρουσιασθεί, αυτό το "γαμημένο σύμφωνο συμβίωσης" όπως το αποκάλεσε δικαίως ο Κώστας Φαλελάκης δεν έχει ψηφισθεί. Δεν έχει γίνει νόμος.

Άνθρωποι που χτίζουν τις ζωές τους μαζί. Που γερνούν μαζί αλλά τυγχάνει να είναι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζονται ακόμα ως ειδική κατηγορία στην χώρα μας που κλείνει υποκριτικά τα μάτια και συνήθως κάνει πως δεν υπάρχουν. Εύχομαι κάποια στιγμή να δοθεί το δικαίωμα και στην χώρα μου σε άντρες και γυναίκες να μπορούν να ζούν ελεύθερα, να αγαπιούνται ελεύθερα και να έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν αυτοί που κάποιοι ονομάζουν "κανονικούς". Που θα καταλάβουμε ότι η σεξουαλική προτίμηση είναι δικαίωμα. Πρέπει σήμερα όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες της χώρας μας να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μηνά Χατζησάββα και στον σύντροφο της ζωής του Κώστα Φαλελάκη.

3 comments:

  1. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΝΩΜΑΛΗ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΣΚΥΛΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΩΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΥΓΙΟΥΣ ΔΟΜΙΚΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ, ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ» ΣΟΥ, ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ!
    ΕΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΑΞΕΙ ΕΝ ΖΩΗ.
    ΕΦΟΣΟΝ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΛΕΜΜΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΑΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας εξηγείτε αγαπητέ ποια είναι η ιδιαιτερότητα και γιατί πρέπει να παραμείνει κρυφή. Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να αποκαλείται ιδιαιτερότητα κάτι που για τον άλλον μπορεί να είναι κανονικότητα. Ρίξτε μια ματιά στο συμπόσιο περί έρωτος του Πλάτωνα να δείτε πως οι προγονοι μας έβλεπαν όλα αυτά τα θέματα με ποιο νηφάλιο και χωρίς παρωπίδες τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή