Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Υπουργοί... τσαμπουκάδες (βίντεο)

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση με υπουργούς που απειλούν δημοσιογράφους και παρεμβαίνουν με προκλητικό τρόπο επειδή δεν τους αρέσει η ενημέρωση, δείχνει ένα και μόνο πράγμα. Ότι αρχίσει να καταρρέει το σύστημα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με παρατρεχάμενους του Μαξίμου και συμμετέχοντες σε μυστικές συσκέψεις στα υπόγεια, αν όχι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό σίγουρα με κάποιους πολύ στενούς συνεργάτες που παίζουν βρόμικο παιχνίδι.


Πρώτα εκνευρίστηκε ο πρωθυπουργός κι έκανε μαθήματα στην... διαπλοκή από την αγαπημένη του ΕΡΤ. Μετά η Γεροβασίλη από την Άρτα κούνησε το δάκτυλο στους Γερμανούς γιατί έγραψαν ότι η χώρα πάει ξανά στον τοίχο και είναι ακυβέρνητη. Μετά εκνευρίστηκε γιατί το ΔΝΤ είναι «κακό» και ήθελαν να το διώξουν, αλλά στη συνέχεια έκαναν την τεράστια κωλοτούμπα.

Και μετά ο τηλεπαραθυράτος πρώην εφοριακός και νυν υπουργός Αλεξιάδης που αφού έχει πει απίστευτα πράγματα προκαλώντας τον κόσμο, στη συνέχεια έλεγε από εδώ κι από εκεί ότι τον πολεμάει η διαπλοκή. Όλοι καταλάβαμε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Το αποκορύφωμα του εκνευρισμού μιας κυβέρνησης που πέφτει και προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια είναι αυτό που συνέβη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τον «μάγκα Κρητικό» που είναι γνωστός και ως ο καπετάνιος του φουσκωτού που κάνει διακοπές τα καλοκαίρια ο Τσίπρας.

Αυτά που ακούστηκαν στη συνέντευξη τύπου δεν έχουν προηγούμενο. Οι υπουργοί κάλεσαν τους δημοσιογράφους για να τους ενημερώσουν σχετικά με τα κονδύλια που έδινε το ΚΕΕΛΠΝΟ και για ένα πόρισμα που αποδείκνυε ότι μοιράστηκαν χρήματα χωρίς έλεγχο.

Όλως τυχαίως, όμως, μέρος του πορίσματος δημοσιεύτηκε

στο περιοδικό του γνωστού δημοσιογράφου Βαξεβάνη, το οποίο επιχειρεί να πλήξει τον Γιάννη Στουρνάρα και τη σύζυγό του η οποία εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στη διοργάνωση συνεδρίων.

Χωρίς στοιχεία και για έναν ανοικτό διαγωνισμό του 2009, όταν ο Στουρνάρας ούτε υπουργός ήταν ούτε και διοικητής της ΤτΕ, κάποιοι μέσω του δημοσιεύματος θέλησαν να δημιουργήσουν ντόρο για να ξεχαστούν οι... ξεχασιάρηδες υπουργοί με τα εκατομμύρια και τα ακίνητα.

Εν πάση περιπτώσει η επιχείρηση λάσπης απέτυχε αφού δεν υπήρχαν στοιχεία και ήταν φανερή η πρεμούρα ορισμένων να κάνουν ζημιά και να στοχοποιήσουν όποιον δεν τους αρέσει. Παρεμπιπτόντως, την ίδια μέρα που κάποιοι έβαζαν στο στόχαστρο τον Στουρνάρα ο Τσακαλώτος και ο Σταθάκης πήγαιναν στον Στουρνάρα για να του ζητήσουν βοήθεια για το τι πρέπει να κάνουν με τους δανειστές που τους έχουν στριμώξει στον τοίχο.

Η συνέντευξη των υπουργών Υγείας που μάλλον υπουργοί σοβαρής βλάβης θα έπρεπε να ονομαστούν, ξέφυγε από την αρχή καθώς οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για τις επιλεκτικές διαρροές και η κατάσταση έγινε εκρηκτική.

Ο υπουργός Πολάκης θυμήθηκε τότε που έπαιζε ξύλο έξω από το υπουργείο Υγείας, όπως είπε ο ίδιος και επιτέθηκε στους δημοσιογράφους. Ακούστηκαν πολύ βαριές κουβέντες που δεν ταιριάζουν σε υπουργό που τελικά έμοιαζε περισσότερο με... πορτιέρη νυχτερινού κέντρου παρά με υπουργό.

Δεν έχει νόημα να ειπωθούν τα όσα ακούστηκαν και κάλυψαν ακόμη και τα όσα περιελάμβανε το πόρισμα. Άλλωστε οι ίδιοι οι υπουργοί απέδωσαν ευθύνες σε υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ και καμιά ευθύνη στις συναλλασσόμενες εταιρείες, αθωώνοντάς τες και αδειάζοντας τον.... γνωστό δημοσιογράφο που νόμιζε ότι έβγαλε λαυράκι.

Μεγαλύτερη σημασία έχει το ύφος της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπουργοί τσαμπουκάδες, τα στελέχη ψευτόμαγκες που σκούζουν σαν τα σκυλιά γιατί το καραβάνι του προσπερνά, που λέει και ο πρωθυπουργός.

Το ήθος της Αριστεράς φαίνεται με τους πλούσιους υπουργούς, τους έξαλλους υπουργούς, τους κρυφούς συμβούλους που δίνουν εντολές «εκτέλεσης», εκείνους που χρησιμοποιούν μέχρι και τις μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να στήσουν το κράτος τους.

Η σήψη του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ταχέως και δεν θα την σταματήσουν ούτε οι φωνές, ούτε οι απειλές, ούτε οι παρακολουθήσεις, ούτε και οι δήθεν καταγγελίες για διαπλοκές και άλλες τέτοιες ανοησίες. Το τέλος τους πλησιάζει και όπως είπε και ο Τσίπρας στη Βουλή (για άλλο λόγο) βρυχώνται πριν ξεψυχήσουν.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου