Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Δεν ντρέπεστε καθόλου εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ;

Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας… Τελικά, η αθλιότητες αυτής της συγκυβέρνησης των αριστεριστών και των αμοραλιστών συμμάχων τους, των ΑΝΕΛ, δεν έχουν όρια – και γι’ αυτό πρέπει να πέσουν… χθες!

Όπως γνωστοποιήθηκε μέσω του tvxs.gr, ένα βιβλίο που εξέδωσε μια γυναίκα ονόματι Αλίθια Ρομέρο για τον αρχιδολοφόνο Σάββα Ξηρό, με τίτλο «Το βιβλίο ‘Η Μέρα Εκείνη – 1560 ώρες στην εντατική – Μια μαρτυρία για το δικό μας Γκουαντάναμο», θα ανέβει στο θέατρο και δη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου! 

Στο σχετικό ρεπορτάζ και στην ερώτηση (έχει παραχωρήσει συνέντευξη στην ιστοσελίδα ο Σάββας Ξηρός) «περιμένεις να υπάρξουν αντιδράσεις, αν μαθευτεί ότι ανεβαίνει με δημόσιο χρήμα το βιβλίο του Σάββα Ξηρού;», ο δολοφόνος λέει τα εξής, μερικά από αυτά δυσνόητα: «Άμα είναι τυφλοί, θα το δουν μ’ αυτή τη ματιά.

Αλλά το βιβλίο αυτό παρουσιάζει όχι ένα δικό μου έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει πουθενά εκθειασμός των πράξεων της οργάνωσης. Παρουσιάζει τη συμπεριφορά του κρατικού μηχανισμού από τη στιγμή που πιάνει κι έχει στα χέρια του κάποιον. Δηλαδή, πώς λειτουργεί η Δημοκρατία, πώς εφαρμόζονται οι νόμοι. Εγώ δεν αρνήθηκα την τιμωρία για τις πράξεις που έκανα. Απλώς έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος, γιατί ο νόμος έχει θεσπιστεί για τους παράνομους. Αν, δηλαδή, καταργείται ο νόμος, πού αλλού μπορεί να βασιστεί ένα κράτος για να πει ‘είμαστε Κράτος Δικαίου, είμαστε Δημοκρατία’; 
Επομένως, γιατί να υπάρξουν αντιδράσεις τώρα; Το βιβλίο έχει παρουσιαστεί μεταφρασμένο στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας από τα Κόμματα της Αριστεράς! Βεβαίως, όταν παρουσιάστηκε η ‘Πολιτική Ευθύνη’ στην ΕΣΗΕΑ, δύο μελέτες του Πανεπιστημίου της Κύπρου και του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ με συνεντεύξεις μου, είπαν ‘αυτή είναι μια μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία’». Γνωστό το «τροπάριο».

Αυτός που αρνήθηκε κάθε δικαίωμα στα πολλά θύματά του, αυτός που επέβαλε τη θανατική ποινή επί όσων δεν γούσταρε, ζητά δικαιώματα και τα βάζει για αυτό με την Πολιτεία. Πόση υποκρισία πια; 
Ο δολοφόνος και εχθρός της ανθρώπινης ζωής Σάββας Ξηρός, ο άνθρωπος που σκόρπισε τον πόνο, ο άνθρωπος που έντυσε στα μαύρα πολλά σπίτια, αφήνοντας παιδιά ορφανά και γυναίκες χήρες, έχει μπόλικο θράσος, είναι η αλήθεια.

Αλλά, ακόμα περισσότερο θράσος έχει η εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολλά στελέχη του πρώτου κόμματος, έχουν υπάρξει απολογητές της τρομοκρατίας ενώ παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών. Το δεύτερο και ψευτοδεξιό κόμμα, προσπάθησε μια εποχή, το 2012, να βάλει στελέχη της ριζοσπαστικής αριστεράς στα ψηφοδέλτιά του. Και δεν διστάζει η συγκυβέρνηση να χρηματοδοτεί με τον ιδρώτα των φορολογουμένων (μεταξύ των οποίων και εκείνων που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από τη δράση των αριστεριστών δολοφόνων) μια θεατρική παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο ενός δολοφόνου, ο οποίος επέδειξε απέραντη περιφρόνηση και δη διαχρονικά, για την ανθρώπινη ζωή.

Μάθαμε και ότι η έμπνευση για το δημόσιο θέατρο είναι ο Σάββας Ξηρός… Το να γράψουμε ότι το παράκαναν οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (που θα μείνουν στην ιστορία για το ότι δεν έβγαλαν άχνα για όλα αυτά), ίσως θεωρηθεί από κάποιους περιττό. Επειδή όμως ο καθείς είναι αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και επειδή αυτά πρέπει να καταγράφονται και επειδή δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, ναι, το ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ οι της κυβέρνησης του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας. Και πρέπει να καταγγελθούν παντού. Και πρέπει να πούμε σε όσους συντάσσονται με τους θιασώτες της τρομοκρατίας, πως δεν έχουν θέση δίπλα μας, στο τραπέζι μας, στην παρέα μας.

Πρέπει να πούμε σε όλους όσοι επιβουλεύονται την κοινωνική ειρήνη και την σταθερότητα του τόπου, ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Διότι, ως εδώ και μη παρέκει. Δεν γίνεται να φορολογούνται τα θύματα της τρομοκρατίας, όπως ο κάθε πολίτης, για να βλέπουν τα «απομνημονεύματα» των φονιάδων και δήθεν αντιμιλιταριστών (που είχαν πολύ στενή σχέση με τα όπλα) να ανεβαίνουν στα θέατρα με χρήματα των φορολογούμενων. Αυτό υπερβαίνει κάθε όριο, είναι ΑΝΗΘΙΚΟ και εξωφρενικό.

Τελικά, η αριστερά δεν χάνει ευκαιρία προκειμένου να χύσει το δηλητήριό της. Δικαιολογία καμία όμως δεν υπάρχει για ανθρωποκτονίες και τρομοκρατικές ενέργειες. Η ανθρώπινη ζωή, πρέπει να πει κάποιος στη συγκυβέρνηση, είναι ΙΕΡΗ. Και αυτοί μπορεί να μην το πιστεύουν αυτό, το πιστεύει όμως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου καθώς είναι απαράγραπτος κανόνας της θρησκείας μας («ου φονεύσεις») και κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Όμως, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους κάθε λογής «ριζοσπάστες» της κακιάς ώρας οι οποίοι δυστυχώς κυβερνούν τον τόπο. 
Για να τελειώνουμε: όσοι διαπράττουν ανθρωποκτονίες, όποιοι και αν είναι αυτοί, όποια και αν είναι τα κίνητρά τους, είναι φονιάδες και βάρβαροι και αντικοινωνικά & περιθωριακά στοιχεία και γι’ αυτό απομονώνονται από την κοινωνία. Η δε θέση τους, είναι στη φυλακή. Κι εκεί μόνο. Και όχι στα θέατρα. Όποιος θέλει, μπορεί με χρηματοδότηση ιδιωτών να ανεβάσουν ό,τι θέλουν. Όχι όμως με τα δικά μας χρήματα. Για να δούμε αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει εδώ αυτό που πρέπει…

Και αυτό που πρέπει να κάνει, είναι ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στον αρμόδιο υπουργό, με πολλές υπογραφές, τις υπογραφές ΟΛΩΝ. Καλό θα ήταν να μάθουμε και πόσα χρήματα δαπανώνται για την παράσταση. Διότι αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Ας πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε λαοκρατία σοβιετικού τύπου, που δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου