Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η αριστερή λετσαρία στο μεγαλείο της... Πρόεδρε, την επόμενη φορά θα σου 'ρθουν ...με τα σώβρακα!

Η επίσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο, με dress code που θα μπορούσε να έχει τίτλο «να παραγγείλουμε πίτσες και να δούμε το ματς με τους κολλητούς»
Υπό κανονικές συνθήκες και σε κανονικές χώρες, το πρωτόκολλο των επισκέψεων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτείνεται και στον ενδυματολογικό κώδικα. Κοινώς δεν πας στον Πρόεδρο όπως επισκέπτεσαι ένα φιλικό σπίτι. Ακόμα και αν δεν υιοθετήσεις επίσημη ενδυμασία θα βάλεις «τα καλά σου» λες και πηγαίνεις, ας πούμε, σε ένα γάμο. Βέβαια η έλευση της Αριστεράς έχει διαταράξει τον καθωσπρεπισμό που περιγράφεται από τα πρωτόκολλα. Όταν ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται ενώπιον του Προέδρου χωρίς γραβάτα, τότε άπαντες αποκτούν το δικαίωμα απαλλαγής από το αξεσουάρ κατά την επίσκεψη τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Όμως η αντιπροσωπεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών δεν υπερέβη, απλώς, τα όρια της ευπρέπειας. Υπερέβη και τα όρια της φαντασίας.

Προσέξτε, παρακαλώ, τον κύριο που ανταλλάσσει χειραψία με τον Πρόεδρο. Φοράει αθλητικά παπούτσια χωρίς κορδόνια. Κατανοητό αν είσαι σε κελί και στα αφαιρέσουν για να μην κρεμαστείς. Αλλά στο Προεδρικό; Το παντελόνι του είναι τζιν. Όπως και το πουκάμισο. Ανοιχτόχρωμο τζιν που το θαυμάζουμε σε πλήρη ανάπτυξη καθώς είναι έξω από το παντελόνι. Τα μανίκια, φυσικά, σηκωμένα. Ο κύριος που παρατηρούμε δεν φέρει πανωφόρι το οποίο, υποθέτουμε, το πέταξε πρόχειρα σε κανένα καναπέ. Ακολουθεί έτερος καλλιτέχνης που προτίμησε ριγέ μπλούζα, τζιν παντελόνι και μαντήλα που υποδηλώνει την ιδιότητα του ανθρώπου των τεχνών. Ο Πρόεδρος τους δέχθηκε, φυσικά, με κουστούμι και γραβάτα. Κακώς. Δικαιούται πλέον να υποδέχεται ανθρώπους φορώντας παντελόνι πιτζάμας, σαγιονάρες και φανελάκι με διαφήμιση ασφαλιστικής εταιρίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου