Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Πλανώνται πλάνη οικτρά οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης

Η κουβέντα μας με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που μας… διαβάζει (!), όπως είπε, είχε ενδιαφέρον. Δεν μάσησε τα λόγια του, μας μίλησε ανοικτά. Αυτοί άλλωστε, κινούνται αλλιώς… «Εκλογές θα γίνουν;» τον ρωτήσαμε. «Όχι φυσικά. Εκτός αν έρθει ο κόσμος τούμπα», μας είπε. Και συνέχισε: «Μόνη ασπίδα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι πλέον η εξουσία και οι μηχανισμοί του κράτους, ιδιαίτερα οι κατασταλτικοί.

Δεν βλέπετε τι γίνεται; Όπου κι αν πηγαίνουν οι βουλευτές της αριστεράς, προπηλακίζονται. Έχει βάλει και το ΚΚΕ το χεράκι του… Αλλά, όπως και να έχει, ειδικά στην επαρχία, υπάρχει, λόγω του αγροτικού, πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δείτε τι έγινε στο Μεσολόγγι πάλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που μπορεί να κάνει, λοιπόν, είναι να οχυρωθεί πίσω από την εξουσία. Αν φύγει, δεν θα μπορεί να σταθεί πουθενά και τα στελέχη του, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Όσο είμαστε στην εξουσία, όλοι στο κράτος θα χορεύουν στο ρυθμό μας.

Αλλιώς… Να ξέρετε ένα πράγμα: πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο παραμονής στην εξουσία, ό,τι κι αν γίνει. Όσο για την ενημέρωση, αυτή θα ελεγχθεί. Θα τελειώσουμε με τους νταβατζήδες, όπως τους είπαν άλλοι πριν από εμάς, μια και καλή. Μόνο που εμείς δεν θα μείνουμε στις καταγγελίες». Όταν τον ρωτήσαμε για τους ΑΝΕΛ, μας είπε, χαμογελώντας ειρωνικά: «Όσο είναι μπουκωμένοι, δεν θα μιλούν. Αυτή είναι η δουλειά τους, να μη μιλούν και να κόβουν ποσοστά από τους άλλους. Κάποιοι από αυτούς, αν έπεφτε η κυβέρνηση, θα είχαν χειρότερο πρόβλημα από τους συντρόφους. Τα δε καραγκιοζιλίκια με τα γονατίσματα, δεν θα τους έσωναν. Συνεργάστηκαν και συνεργάζονται μαζί μας και αυτό κάποιοι δεν τους το συγχωρούν».

Ίσως ο άνθρωπος αυτός να έχει δίκιο. Θα φανεί. Όντως, όπως και να έχει, ακούγεται λογικό το ότι η μόνη ασπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, είναι ο έλεγχος του κρατικού μηχανισμού. Κοιτάξτε τι έκαναν ειδικά στο Λιμενικό αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ… Μιλάμε για «σφαγές» και φυσικά, βουτιές στην επετηρίδα. Σωστά αντέδρασε η ΝΔ, επισημαίνοντας πως «τα κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος είναι τόσο προφανή, που δεν αξίζουν σχολιασμό.

Η εξοργιστική απορία όμως, αφορά τη χρονική συγκυρία των κομματικών εκκαθαρίσεων. Με το προσφυγικό να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει την ανικανότητά της, αποδεχόμενη ακόμα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να χάνει μαζικά ανώτατους αξιωματικούς με επιχειρησιακή εμπειρία και επάρκεια;» Η απάντηση του αρμόδιου υπουργού, Θοδωρή Δρίτσα, σύμφωνα με την οποία «η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ελήφθη με κύριο κριτήριο την επιτάχυνση της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των στελεχών του Σώματος, την ενθάρρυνση της ευγενούς υπηρεσιακής άμιλλας και ταυτόχρονα, τη διασφάλιση της συνέχειας και της ανάδειξης νέων επιτελικών στελεχών», δεν πείθει.

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ από τη πρώτη μέρα καταβάλλει προσπάθεια για τη δημιουργία σκληροπυρηνικής αριστερής φράξιας στον κρατικό μηχανισμό. Μια πρόσφατη τοποθέτηση μετακλητού στο γραφείο του κ. Δρίτσα, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, λέει πολλά για τις προθέσεις των αριστεριστών και των αμοραλιστών συμμάχων τους που κυβερνούν τη χώρα, ρημάζοντάς την.

«Δεν επελέγησαν με ιδεολογικά κριτήρια, αλλά επειδή είναι ικανοί, έντιμοι και αδιάφθοροι αξιωματικοί», ήταν η ανάρτηση στο twitter του πρωθυπουργού για τους επιλεγέντες αξιωματικούς. Φυσικά, ούτε οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν τα πιστεύουν αυτά όταν τα λένε. Τα παραπάνω, ειπώθηκαν για να ειπωθούν. Όπως και να έχει, αυτό που έγραψε ο πρωθυπουργός δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την καρατόμηση δέκα στρατηγών, όλων με πολύ σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό τους. Όσον αφορά στα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑίων, σημειώστε και αυτό που είπε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον ρ/σ Maximum 93,6 της Αλεξανδρούπολης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες… Έλα! Πάμε όμως εκεί απ’ όπου αρχίσαμε.
Εκλογές δεν θέλει να κάνει αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω και αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος – κάτι που σκέφτεται να κάνει αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ – θα ηττηθεί αν προσφύγει στην κάλπη, ενώ οι ΑΝΕΛ θα δυσκολευτούν να μπουν στη Βουλή. Το δε γεγονός των συνεχών διορισμών δικών του ανθρώπων στον κρατικό μηχανισμό, λέει πολλά για το πού το πάνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Θέλουν να μείνουν για όσο τους παίρνει. Ακόμα κι αν μείνουν κάποια στιγμή «περιορισμένοι» στην Αθήνα, διότι σε λίγο καιρό, αλλού δεν θα μπορούν να πάνε, καθώς ξεπούλησαν τα πάντα και τους πάντες. Θεωρούν πως θα κερδίσουν πολύ χρόνο αν ελέγξουν τα ΜΜΕ.

Όταν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, τότε θα φύγουν, έχοντας φέρει στη Βουλή με 180 + ψήφους, την απλή αναλογική, που θα φέρει το απόλυτο χάος και θα μετατρέψει τη χώρα σε δαντική κόλαση. Αυτό είναι προφανώς το πλάνο τους, άσχετα αν δεν το λένε. Πλάνο εθνομηδενιστικό, πλάνο προδοτικό. Δεν αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, ότι θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν και τότε, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για αυτούς, διότι ο κόσμος θα είναι πολύ αγριεμένος. Νομίζουν – κακώς – ότι θα έχουν για πάντα τον έλεγχο των εξελίξεων. Πλανώνται πλάνη οικτρά.

Nίκος Χιδίρογλου

1 comments:

  1. Το μέλλον οξύτατον ειδέναι μάλλον και πάλιν έξεις, Επτάλοφε, το κράτος

    https://www.youtube.com/watch?v=hFHJVPVhSJk

    ΑπάντησηΔιαγραφή