Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μοιραίος ύπνος στο τιμόνι για τον Παντελή Παντελίδη λίγο πριν το δυστύχημα; Είχε συμβεί άλλες τρεις φορές...

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων του στενού κύκλου του Παντελή Παντελίδη ο τραγουδιστής φέρεται να αποκοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι την ώρα του μοιραίου δυστυχήματος.

Πληροφορίες από τον οικογενειακό κύκλο του τραγουδιστή αναφέρουν ότι άλλες τρεις φορές ο Π.Παντελίδης είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι, με αποτέλεσμα τρία συγκλονιστικά ατυχήματα, στα οποία είχε προκληθεί ολική καταστροφή των οχημάτων και ο τραγουδιστής είχε γλυτώσει από θαύμα.

Ο Παντελίδης που προερχόταν από μία εξαντλητική πρόβα και ο οποίος επέστρεφε το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου για να ξεκουραστεί έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο δίχως να φρενάρει προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, δεν πάτησε καθόλου φρένο και αυτή ήταν η αιτία της σφοδρότητας της σύγκρουσης με τις μπάρες.

Στο γεγονός ότι κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι αποδίδουν κύκλοι του περιβάλλοντος του Παντελίδη το γεγονός ότι δεν πάτησε καθόλου φρένο και δεν είχε καμία οδηγική αντίδραση την στιγμή που βγήκε το όχημα από την πορεία του.

Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, το μοιραίο τζιπ δεν είχε κανένα πρόβλημα στα φρένα ή στο γκάζι, τα ηλεκτρονικά του συστήματα δούλευαν κανονικά και τα λάστιχα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία, οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν, όπως έδειχναν και οι αρχικές εκτιμήσεις, ότι ο οδηγός δεν πάτησε καθόλου φρένο, όπως αποτυπώνεται στον «εγκέφαλο» του οχήματος και από την επιτόπια αυτοψία.

Η ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει το όχημα δεν προσδιορίζεται, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμησή της. Πάντως ήταν μεταξύ 115 και 150 χλμ.

Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν αν είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ από τον Παντελή Παντελίδη και θα βγουν στις επόμενες 20 ημέρες.

Βέβαια πρόκειτα για την επίσημη ανακοίνωση καθώς η τοξικολογική έρευνα ήδη είχε καταλήξει σε συμπεράσματα από την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος.

Φυσικά δεν μπορούν αποκαλυφθούν τα στοιχεία που προέκυψαν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου