Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Να φύγει τώρα η αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο Τσίπρας, καθημερινά γιγαντώνεται από τη δική τους ανικανότητα. Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να ανασυντάξει το κόμμα του και θα πραγματοποιήσει ίσως και ανασχηματισμό ακόμη και κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, εφ’ όσον αυτή καθυστερήσει. Από την άλλη μεριά θα θελήσει να πολώσει το πολιτικό κλίμα εφ’ όλης της ύλης με τη ΝΔ και το Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει πολιτική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκλογικός νόμος θα χρησιμοποιηθεί ως δέλεαρ προς τα μικρά κόμματα που βρίσκονται σήμερα εντός της βουλής και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα εμφανίζουν με πολύ χαμηλά ποσοστά και η είσοδος τους στη βουλή εάν θα γίνονταν εκλογές δεν θα ήταν σίγουρη. Με την τακτική αυτή πιστεύει ο Αλέξης ότι, μπορεί να σταθεροποιήσει την θέση της κυβερνήσεως και θα ανανεώσει τη δυναμική της για το επόμενο διάστημα. 

Ο πρωθυπουργός έχει διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση του έχει αρχίσει να χωλαίνει σε πάρα πολλά σημεία της κυβερνητική πολιτικής. Από την άλλη πλευρά οι βουλευτές του κόμματος του, δέχονται πιέσεις από αγανακτισμένους ψηφοφόρους τους και οι πιέσεις αυτές μεταφέρονται στην κυβέρνηση στην οποία δημιουργούν μεγάλο άγχος, στις επικείμενες ψηφοφορίες για το ασφαλιστικό τώρα και το μεσοπρόθεσμο σε λίγο. Μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για 35 κυβερνητικούς βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συσκεφθούν τι θα κάνουν στη βουλή, στις επικείμενες ψηφοφορίες. Η συναίνεση από την αντιπολίτευση είναι όνειρο απατηλό, αλλά με την εμφάνιση και τις θέσεις της που πήρε στη βουλή, ο Τσίπρας πιστεύει ότι λειτούργησαν υπέρ του. 

Πάντως ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών. Τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει για το ασφαλιστικό, το αγροτικό, αλλά και της πρώτης αξιολόγησης, έχουν σαν αποτέλεσμα στενοί συνεργάτες του να του προτείνουν να προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό. Ο Τσίπρας σκέπτεται πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο και το προγραμματίζει για το Μάρτιο ασχέτως του αποτελέσματος της αξιολόγησης. Φυσικά ένας ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται. Στο ερώτημα εάν ο ανασχηματισμός προηγηθεί της αξιολόγησης η οποία μπορεί να καθυστερήσει, η σκέψη του πρωθυπουργού είναι ότι τον επισπεύδει ακριβώς για το αντίθετο. Εάν τελικά γίνει ανασχηματισμός το οικονομικό επιτελείο θα παραμείνει ως έχει. Ίσως υπάρξει μετακίνηση μόνο του Γ. Σταθάκη. Επίσης στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Στα άλλα υπουργία θα αξιολογηθεί το μέχρι σήμερα έργο των υπουργών και μετά θα ληφθούν αποφάσεις. Φημολογούνται μετακινήσεις σε άλλο πόστο για Κουρουπλή, Σταθάκη που προαναφέραμε, Φίλη Γεροβασίλη, Ξυδάκη. 

Μετά από τον ανασχηματισμό και το συνέδριο του κόμματος, ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή. Πρόσωπα που διαχώρισαν τη θέση τους από τη ΔΗΜΑΡ και ακολούθησαν τον Κουβέλη, αλλά ίσως και ο ίδιος, να ενταχθούν στις δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος. Ακόμη ευελπιστεί να εντάξει τέσσερις με πέντε τεχνοκράτες με πολιτικό στίγμα την προοδευτική κατεύθυνση, οι οποίοι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για αντικατάσταση των καθηγητών του σημερινού σχήματος, στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε επώδυνο συμβιβασμό για την Ελληνική πλευρά. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχτηκε παντελώς ανίκανη όχι μόνο να λύσει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, αλλά και αυτά με τους δανειστές. Έχει ρίξει λευκή πετσέτα και έχει ξεσηκώσει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Προσπαθεί με επικοινωνιακά παιγνίδια να ανατρέψει το σε βάρος της κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, λίγους μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές. Φυσικά όσοι Έλληνες έχουν στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο όλα αυτά τα ανέμεναν. Οι πολλοί έπεσαν στη παγίδα των παροχών που τους έταξε ο Αλέξης ο οποίος μας έσωσε και αυτός με το τρίτο και πλέον επονείδιστο μνημόνιο, όπως και οι προηγούμενοι Γιωργάκηδες και Σαμαροβενιζέλοι. Οι Έλληνες δεν έχουν τίποτα πλέον να περιμένουν από το λεγόμενο “δημοκρατικό τόξο” το οποίο φροντίζει τα δικά του παιδιά και χρησιμοποιεί το λαό μόνο για πληρώνει τις σπατάλες του. Έχουμε γράψει και άλλες φορές, η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα για να διατηρηθούν στη ζωή χρειάζονται πολύ χρήμα αίμα και σάρκες… 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου