Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Οι πρόσφυγες!


Μετά από τέσσερα και πλέον έτη σπαραγμού και αιματοχυσίας στη Συρία σε πόλεμο, ο οποίος κακώς χαρακτηρίζεται εμφύλιος, αφού σ’ αυτόν μετέχουν πολεμιστές από πλήθος χωρών του πλανήτη οι ισχυροί της γης, ΗΠΑ και Ρωσία, αποφάσισαν εκεχειρία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του θλιβερού ΟΗΕ κάλεσε τους αλληλοσπαρασσόμενους να την αποδεχθούν. Τόσο καιρό δεν βρέθηκε τρόπος να αναπτυχθούν στη χώρα την πολύπαθη δυνάμεις κυανοκράνων για τον περιορισμό της αιματοχυσίας και των καταστροφών! Η εκεχειρία είναι πλασματική, αφού έχουν εξαιρεθεί απ’ αυτή το ισλαμικό κράτος και το μέτωπο Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι αρκετές από τις ομάδες των αντικαθεστωτικών έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί με τους φανατικούς ισλαμιστές και δεν είναι διόλου εύκολο να διακόψουν τις σχέσεις τους μ’ αυτούς.

Συνεπώς τα βάσανα των Σύρων δεν έλαβαν τέλος ούτε και θα λάβουν σύντομα. Στα πλαίσια της συμφωνίας η Ρωσία θα συνεχίσει τις επιθέσεις της κατά των φανατικών ισλαμιστών, τους οποίους υπέθαλψαν και δεν νομίζω ότι θα πάψουν να υποθάλπουν οι σουνιτικές χώρες και οι δυτικοί. Η Τουρκία δεν έχει πλέον λόγους να συμμετέχει στις επιδρομές, αν δεν της επιτραπεί να πλήττει κουρδικούς στόχους. Το όλο σκηνικό μαρτυρεί το ανέφικτο του τερματισμού του πολέμου, καθώς τα συμφέροντα των ισχυρών δεν συμπίπτουν. Οι ισλαμιστές έχουν εξασφαλισμένη ζώνη κατά μήκος του Ευφράτη ως τα τουρκικά σύνορα, οπότε το ληστεμένο πετρέλαιο θα εξακολουθεί να ρέει προς τη Δύση, μέσω Τουρκίας!

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων βρίσκεται κατά το τελευταίο διάστημα το Χαλέπι, η Βέροια των ελληνιστικών χρόνων, από την περιοχή του οποίου καταφθάνουν διαρκώς πρόσφυγες. Αν εξετάσουμε χάρτη, στον οποίο απεικονίζονται οι περιοχές, οι οποίες ελέγχονται από τις αντιμαχόμενες δυνάμεις, θα δούμε ότι το Χαλέπι βρίσκεται στο όριο μεταξύ των ζωνών της Αλ Νούσρα και του χαλιφάτου (ISIS). Θα αποτελεί, συνεπώς, διαρκή στόχο των επιθέσεων του στρατού της Συρίας (Άσαντ) και της Ρωσίας. Ήδη οι θάνατοι είναι πολλοί και καταστροφές τρομακτικές. Η περιγραφή της κατάστασης δίνει απάντηση στο ερώτημα: Γιατί δεν κάθονται να πολεμήσουν; Να πολεμήσουν με ποιους εναντίον ποιών; Μετριοπαθείς σουνίτες, ως επί το πλείστον, γεύθηκαν την αγριότητα των ακραίων ομοθρήσκων τους ισλαμιστών, δεν συμπαθούν όμως και τον Άσαντ. Ποιος εκπροσωπεί γι’ αυτούς την πατρίδα;

Πριν αρχίσουν να καταφθάνουν πρόσφυγες στην Ευρώπη πολλοί Σύροι είχαν διαφύγει στις γειτονικές χώρες, Λίβανο (1,1 εκατ.), Ιορδανία (600 χιλ.) και Τουρκία (1,5 εκατ.). Οι χώρες Ιορδανία και Τουρκία, που έχουν ανάμειξη στον πόλεμο της Συρίας, ισχυρίζονται ότι οι Σύροι πρόσφυγες είναι κατά πολύ περισσότεροι και συγκεκριμένα 1,5 και 3 εκατ. αντίστοιχα. Μάλιστα η Τουρκία επωφελείται στο έπακρο από την άθλια πολιτική της ΕΕ και ζητά αποζημίωση για την «ανθρωπιστική» προσφορά της. Πρόσφατα επέτυχε τη διαβεβαίωση ότι θα λάβει 3 δισεκ. €, εκ των οποίων 25 εκ. οφείλει να καταβάλει η υποτελής χώρα μας! Υπάρχει και μία χώρα στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, που δεν δέχθηκε ούτε ένα Σύρο πρόσφυγα και ούτε θα δεχθεί! Είναι το Ισραήλ. Και όμως ουδεμία επίκριση δέχθηκε ούτε και θα δεχθεί. Όπως δεν θα δεχθούν επικρίσεις οι χώρες του σουνιτικού τόξου Σαουδική Αραβία και Κατάρ, που χρηματοδοτούν τον δολοφονικό στρατό του χαλιφάτου! Τόσο οι Ευρωπαίοι, όσο και οι Αμερικανοί είναι πολύ μικροί, ώστε να τολμήσουν να επικρίνουν τον αφέντη του πλανήτη!

Οι πρόσφυγες, Σύροι και Ιρακινοί, που έχουν διαφύγει στην Τουρκία έχουν ως στόχο την εγκατάσταση σε ευρωπαϊκή χώρα, κυρίως τη Γερμανία. Από τότε που τα σύνορά μας στον Έβρο έχουν περιφραχθεί με συρματόπλεγμα, οι διακινητές έναντι αδρής αμοιβής, έμποροι ελπίδων, αξιοποιούν τα εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, τα οποία, κατά τους εταίρους μας, είμαστε ανίκανοι να φυλάξουμε! Τα σύνορα αυτά οι υπέρμαχοι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποκαλούσαν ευρωπαϊκά κατά τις παραμονές της ένταξής μας στην τότε ΕΟΚ και παραληρούσαν καυχώμενοι ότι θα τελούσαν πλέον υπό την προστασία των εταίρων μας, οι οποίοι δεν θα ανέχονταν τις ιταμές παραβιάσεις των γειτόνων μας.

Πόσο μας στοίχισε εκείνος ο μύθος, τον οποίο και οι σήμερα κυβερνώντες διατηρούν με παραλλαγές; Τρείς άνδρες του πολεμικού μας ναυτικού (υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό) στα Ίμια (1996), τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη στον εναέριο χώρο της Καρπάθου σε θερμό επεισόδιο (2006), τρεις άνδρες του πολεμικού ναυτικού (υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου), μετά από πτώση ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο (2016). Και σαν να μην μας έφθανε η κακότητα των εταίρων μας της ΕΕ, καλέσαμε το ΝΑΤΟ να μας διευκολύνει να αποφύγουμε στο εξής τις επικρίσεις. Και το ΝΑΤΟ επωφελήθηκε από την κλήση, αν δεν την απαίτησε βέβαια, ώστε να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο, τώρα, που οι ισχυροί καιροφυλακτούν. Έχουν εμπλέξει τη Ρωσία, η οποία στο ηγεμονικό της παιχνίδι διεκδικεί βάσεις στη Μεσόγειο και υπερασπίζεται το καθεστώς Άσαντ στον πόλεμο κατά του χαλιφάτου, το οποίο στηρίζουν οι δυτικοί, ώστε να μην είναι εύκολη η συντριβή του. Και περιμένουν να διαπράξει η Ρωσία το μοιραίο λάθος να πλήξει τουρκικό στόχο. Τότε, πανέτοιμοι όλοι θα την πλήξουν και θα ζητήσουν από μας, πιστό σύμμαχο και εταίρο τους να συνδράμουμε τους προασπιστές των πανανθρωπίνων ιδανικών. Αρκετά δεν κράτησε ο μύθος από δεξιούς, κεντρώους και κάποιους αριστερούς;

Στην αρχή ήταν ο «χριστιανός» Όρμπαν ο κακός, που στο όνομα των πολιτιστικών αξιών της «χριστιανικής» Ευρώπης αντιτάχθηκε στην αθρόα έλευση μεταναστών και απομονώθηκε από τους «διαφωτισμένους». Βέβαια ούτε ο Ούγγρος πρωθυπουργός ούτε οι άλλοι έκαναν ποτέ λόγο για τερματισμό της αιματοχυσίας. Φθηνές επικρίσεις κατά της Ελλάδος άρχισαν να εκστομίζονται και από ηγέτες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, οι λαοί των οποίων έχοντας απαυδήσει απόν τον κομμουνιστικό διεθνισμό έχουν μετατοπιστεί στον χώρο του αρρωστημένου εθνικισμού του 19ου αιώνα. Σιγά – σιγά οι μάσκες έπεσαν.

Η «μετριοπαθής» και «φιλειρηνική» Αυστρία σε συνεργασία με σλαβικές χώρες, τους λαούς των οποίων είχε βιάσει η ωμή αυτοκρατορία των Αψβούργων (ορατό το σύνδρομο της Στοκχόλμης), προχωρεί σε συμφωνίες αποκλεισμού των βορείων συνόρων της χώρας μας! Σαν να μην επισκέφθηκε ο πρόεδρός της το περασμένο θέρος τη Λέσβο. Μήπως βρισκόμαστε ενώπιον του αναδυομένου εκ νέου παγγερμανισμού και πίσω από την Αυστρία κρύβεται η Γερμανία; Θα φανεί. Οι λοιποί, μεταξύ των οποίων και ο Γιούγκερ, δίνουν μάχες οπισθοφυλακής υπέρ των ανοικτών συνόρων. Η υποκρισία στο απόγειο. Οι προθέσεις είναι εμφανέστατες. Γι’ αυτό και μας βίαζαν να επισπεύσουμε την ετοιμασία των hot spots! Θα μας δώσουν και λίγα χρήματα γι’ αυτά, αφού, κατ’ εκτίμηση της τράπεζας της Ελλάδος, η χώρα μας αναμένεται να δαπανήσει για τους πρόσφυγες περί τα 600 εκατ. € εντός του 216! Ήδη τα σύνορα των ηρωικών «Μακεδόνων» κατ’ εντολή των πατρώνων τους ανοίγουν δίκην κλεψύδρας.

Οι πρόσφυγες συνεχίζουν να καταφθάνουν, καθώς οι νατοϊκοί απλά προεδρεύουν. Προς αποφυγή συνωστισμού, όχι βέβαια στη Σμύρνη αλλά στην Ειδομένη, οι κυβερνώντες τους διασπείρουν σε μεγάλη έκταση στη Βόρεια Ελλάδα. Τώρα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε το βάρος του φορτίου των νησιωτών συμπατριωτών μας! Προς το παρόν η Εκκλησία, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο πολύς λαός αντιδρούν θετικά στο δράμα των προσφύγων. Στη σκέψη, ισχυρίζονται κάποιοι, ότι αυτοί είναι απλά διερχόμενοι. Βέβαια δεν λείπουν και οι φωνές των οπαδών του ολοκληρωτισμού και αυτοκλήτων σωτήρων του έθνους, δυστυχώς και ελαχίστων πιστών μεταξύ αυτών, οι οποίοι κρούουν τον κίνδυνο εθνικής αλλοίωσης, που διατρέχουμε εκ της αθρόας εισροής προσφύγων, οι οποίοι πιθανόν να εγκλωβιστούν στη χώρα μας. Θα είχαν κάποια δικαιολογία αν την επισήμανση του κινδύνου συνόδευαν με την της εθνικής αυτοκτονίας εκ των εκτρώσεων και των γεννήσεων με καισαρική τομή και την καταγγελία των φανερά πλέον εχθρικών «φίλων», «συμμάχων» και «εταίρων», όπως τότε στη συμφορά της Μικρασίας.

Ο πιστός δεν πρέπει να καμφθεί από τέτοιου είδους κινδύνους. Ας έχει διαρκώς κατά νουν τον ύμνο της Μεγάλης Παρασκευής, σύμφωνα με τον οποίο ο Ιωσήφ από Αριμαθαίας ζητά από τον Πιλάτο το σώμα του Χριστού με την φράση:

Δως μοι τούτον τον ξένον, όστις οίδεν ξενίζειν τους πτωχούς τε και ξένους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου