Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Και είσαι, λέει, υπουργός του Τσίπρα


Και είσαι, λέει, υπουργός του Τσίπρα. 
Πάμε λοιπόν (ενδεικτικά):

Και είσαι ο φερειπείν Φίλης, που εκλιπαρείς τους συνδικαλιστές ν΄ αναβάλουν γι΄ άλλη μέρα την «κινητοποίηση» της περασμένης Παρασκευής, αφού συμπίπτει με άλλες, προγραμματισμένες υπουργικές σου δραστηριότητες, που δυστυχώς δεν μπορούν ν΄ αναβληθούν–- κι οι αφιλότιμοι αυτοί συνδικαλιστές δε σ΄ ακούνε.

Και είσαι ο φερειπείν Πολάκης, που είσαι εντελώς κρητικά Κρητικός και το δηλώνεις urbi et orbi, και γι΄ αυτό κατ΄ εξαίρεση και μόνο χαρίζεις τη ζωή στους αμφισβητίες σου.

Και είσαι ο φερειπείν Κατρούγκαλος, που ενώ ετοιμάζεις όλο και μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στ΄ ασφάλιστρα, τα λες ακριβώς αντίστροφα, ανακαλύπτοντας μέχρι και αυξήσεις στις συντάξεις («συλλεκτική» δήλωση– την κρατάμε).

Και είσαι ο φερειπείν Δρίτσας, που πουλάς και δεν πουλάς τον ΟΛΠ στους Κινέζους, που υπογράφεις μαζί με τον Πιτσιόρλα του ΤΑΪΠΕΔ και ταυτόχρονα ζητάς το κεφάλι του επί πίνακι, που φιγουράρεις μαζί με τους αγοραστές και μετά πας να ξαναπεράσεις τον ΟΛΠ σε κρατικό έλεγχο, ενώ στο καπάκι υποβάλλεις το πλαίσιο για τη σχετική αντικυβερνητική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και είσαι ο φερειπείν Τσακαλώτος, που «διαρρέεις» μήνες τώρα χρονικά όρια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Μνημονίου 3 και για «κόκκινες γραμμές», στοιχεία που σου διαψεύδονται όλα –μα όλα– μα εσύ συ κάθεσαι μακάριος στην καρέκλα σου «διαρρέοντας» νέα όρια και νέες «κόκκινες γραμμές».

Και είσαι ο φερειπείν Παππάς, που κάνεις ό,τι μπορείς ώστε απ΄ όλα τα ΜΜΕ να διατηρηθούνε μόνο η ΕΡΤ, η Γενική Γραμματεία Τύπου και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το «Πρακτορείο» (τα free press σε μαράνανε) και η «Αυγή»– όλοι οι άλλοι είναι εχθροί.

Και είσαι ο φερειπείν Δραγασάκης, πιθανότατα ο μόνος αντιπρόεδρος κυβέρνησης που έχει λιγότερη δράση ακόμα κι από τον αντιπρόεδρο Λ. Μπ. Τζόνσον του Τζ. Φ. Κένεντι– που είναι γνωστό τι έλεγε για το αξίωμα αυτό.

Και είσαι ο φερειπείν Καμμένος, που κάνεις γαργάρα όλες τις δηλώσεις περί Μουζάλα - μακεδονικού και τις απειλές ότι θα στείλεις τζιχαντιστές στην Ευρώπη ή θα παραιτηθείς αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά κλπ κλπ, μόνο και μόνο για να μπορεί να συνεχίσεις το φετιχισμό τού «φοράω στολή παραλλαγής» και «τη βγαίνω μάγκας» στο Μιχαλολιάκο, τον Καρατζαφέρη, τον Κρανιδιώτη και όσους άλλους μαγνητίζονται από την ίδια στολή.

Και είσαι ο φερειπείν Σκουρλέτης, που αγωνίζεσαι να διώξεις την «Ελληνικός Χρυσός» από τα ορυχεία της Χαλκιδικής– κι αν είναι δυνατόν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να κλείσουν / φύγουν / μεταφέρουν την έδρα τους από την Ελλάδα.

Και είσαι η φερειπείν Γεροβασίλη, που κουνάς το δάχτυλο δασκαλίστικα στους δημοσιογράφους, καλύπτοντας όμως με τη σιωπή σου τις διαγραφές κι άλλες διώξεις δημοσιογράφων που διέπραξε δεοντολογικότατα η ΕΣΗΕΑ.

Και είσαι ο φερειπείν Παρασκευόπουλος, που διαφοροποιείσαι μεν στοιχειωδώς από τον αναπληρωτή σου Παπαγγελόπουλο και τις άγαρμπες επεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη, αλλά ούτε την παραίτησή του ζητάς, ούτε –εννοείται– ο ίδιος παραιτείσαι.

Και είσαι, λέει, τελικά, ο ίδιος ο Τσίπρας, που 15 μήνες τώρα έχεις χρεώσει εσύ προσωπικά την Ελλάδα δισεκατομμύρια (παρελκυστικών και διστακτικών και αναποφασιστικών και ιδεοληπτικών) ευρώ κι ωστόσο φεύγοντας προχτές απ΄ το Στρασβούργο (είναι στη Γαλλία ή δεν είναι; Είναι η Λέσβος Μυτιλήνη ή δεν είναι; Γιατί να υπάρχει η καταραμένη η Γεωγραφία;) τουιτάρεις ότι η χώρα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της κι ότι δεν πρόκειται να παρθεί κανένα καινούργιο μέτρο (κι αυτή «συλλεκτική» δήλωση– κι αυτή την κρατάμε). Τόση πηγαία ειλικρίνεια. 

Υ.Γ. Συμπληρώστε μόνοι/ες με Σπίρτζη, Μπαλτά, Κουρουμπλή κλπ κλπ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου