Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Έχει καταλάβει ο κόσμος πόσο απατεώνας είναι ο Τσίπρας;

Το να επιτίθεται με σφοδρότητα η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι περίπου λογικό. Να γίνει εξουσία θέλει, μπορεί να λέει κι ό,τι θέλει. Άλλωστε, στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει άλλα να λέει ένα κόμμα όταν δεν είναι στην εξουσία, άλλα όταν κυβερνά.

Όμως, το να επιτίθεται με τέτοιο τρόπο, με τόση σκληρότητα η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό δείχνει δύο πράγματα: Ότι πάμε σε εκλογές κι ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Με ένα από τα γνωστά non paper του συνεργάτη του πρωθυπουργού Μιχόπουλου, το Μαξίμου λέει εν ολίγοις ότι:

  1. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πέμπτη φάλαγγα των δανειστών που συντάσσεται με τις ακραίες φωνές.
  2. Ότι ζητιανεύει στον Σόιμπλε και το ΔΝΤ εκλιπαρώντας για την εξουσία αδιαφορώντας για την κοινωνία που υποφέρει. Ο "πρόθυμος" κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο.
  3. Ότι θα μείνει στην ιστορία ως ένας άλλος "Εφιάλτης"
  4. Και καταλήγει ρίχνοντας το γάντι: Η ΝΔ καλό θα ήταν να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;
Πρόκειται για μια πρωτοφανή επίθεση, δείγμα της δύσκολης θέσης που βρίσκεται έπειτα από την ανοικτή ρήξη του Τσίπρα με τους δανειστές. Μπαίνουμε σε μια πολύ σκληρή προεκλογική περίοδο και η επίθεση που εκτοξεύτηκε είναι δείγμα του πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Σε ένα κλίμα βαθιάς πόλωσης, εθνικού διχασμού, σε ένα σκηνικό που θα θυμίζει τον Ιούλιο του 2015 και το δημοψήφισμα. Τότε που ο κόσμος είχε μοιραστεί στο Σύνταγμα και στο Καλλιμάρμαρο με τους μεν να κλαίνε για την επανάσταση που ερχόταν και τους δε για τον κίνδυνο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τσίπρας ξαναστήνει το ίδιο επικίνδυνο σκηνικό πιστεύοντας ότι μπορεί να του βγει το τελευταίο του χαρτί. Η στρατηγική του ξεδιπλώνεται πλέον ξεκάθαρη: Θα ταυτίσει τη ΝΔ με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ που έτσι κι αλλιώς είναι μισητοί στον ελληνικό λαό. Και ταυτόχρονα θα παίξει ξανά το «αντιμνημονιακό» χαρτί λέγοντας στους Έλληνες να επιλέξουν ανάμεσα στη λιτότητα που ζητούν η ΝΔ και οι ακραίοι και στο «μοίρασμα» των πλεονασμάτων που υπόσχεται ο ίδιος.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η ανακοίνωση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού την ημέρα της σύγκρουσης με την τρόικα. Όταν δίνεις πλεόνασμα – μαμούθ 7,5 δισ. ευρώ το κάνεις για να δείξεις ότι υπάρχει χρήμα, ότι έχει γίνει εξοικονόμηση κι ότι υπάρχουν περιθώρια να μοιραστούν παροχές. Και ταυτόχρονα στοχοποιείς όσους λένε ότι η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο κι ότι χρειάζεται συγκρατημένη οικονομική πολιτική κι όχι παροχές που μόνο βραχυπρόθεσμα θα βοηθήσουν.

Θα δούμε και θα ακούσουμε περισσότερα από τα «Εφιάλτης», «δούλος του Σόιμπλε» και άλλα πολλά. Ο Τσίπρας έχει αποδείξει ότι για να σώσει το τομάρι του μπορεί να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο. Ότι μπορεί να ξεχάσει ότι αυτός υπέγραψε τρίτο μνημόνιο και μέτρα που δεν θα τολμούσε κανείς άλλος, όμως, μπορεί εν μια νυκτί να ξανακάνει κωλοτούμπα και να γίνει αντιμνημονιακός.

Ο πρωθυπουργός της απάτης δεν έχει κανένα πρόβλημα να βάλει δημοψηφισματικού χαρακτήρα δίλημμα. Σ' αυτή τη φάση, όμως, θα είναι ευρώ ή δραχμή και ο Τσίπρας θα τα παίξει όλα για όλα. Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό καλλιέργησε ένα αντιευρωπαϊκό κλίμα για να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τη λιτότητα. Είναι εύκολο να πείθεις τον κόσμο ότι για τα σκληρά μέτρα και τις περικοπές ευθύνονται οι ξένοι κι όχι τα όσα συνέβησαν τα δύο τραγικά χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την «αριστερά».

Το μεγάλο ερώτημα, ανεξαρτήτως αν η ΝΔ πρέπει ή μπορεί να κερδίσει και να βγάλει τη χώρα από το τέλμα είναι ένα: Έχει καταλάβει ο κόσμος πόσο απατεώνας είναι ο Τσίπρας; Έχει αντιληφθεί ότι δεν έχει πρόβλημα να ρισκάρει το μέλλον των παιδιών μας μόνο και μόνο για να μείνει στο παιχνίδι; Και τέλος: Έχει απάντηση ο ελληνικός λαός στο μέχρι πότε θα ανέχεται το έγκλημα διαρκείας που ξεκίνησε από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα;

Δεν είναι όμως παιχνίδι η χώρα. Και όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου