Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Εκλογές σκέφτονται και… τρέμουν!

Η τακτική είναι παλιά και δοκιμασμένη: οι πολεμοχαρείς επικαλούνται την ειρήνη, οι μεγάλοι ψεύτες τις απόλυτες αλήθειες και οι αδιάλλακτοι αρνητές των πάντων την συναίνεση. Αυτή η τακτική τού να επικαλείσαι ευκαιριακά μια γενικώς παραδεκτή αξία μόνο και μόνο για να καταστρατηγήσεις το περιεχόμενό της σε... βάρος των αντιπάλων σου, εντάσσεται στα πλαίσια μιας πολιτικής που δεν διστάζει να αντιστρέφει κραυγαλέα και ανενδοίαστα την πραγματικότητα δίνοντάς της κίβδηλα χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εφάρμοσε μια σαρωτική πολιτική και εκχώρησε ότι δεν τολμούσαν να σκεφτούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όχι μόνο χρέωσε την ήδη καταχρεωμένη χώρα ανεπανόρθωτα αλλά επέβαλλε στην πολιτική ζωή τον ακραίο αμοραλισμό, την κακοποίηση της κοινής λογικής και την πλήρη αναξιοπιστία του πολιτικού λόγου. Πώς να συναινέσει κανείς υπό τις συνθήκες παραλογισμού και απροκάλυπτου ψεύδους που ζούμε, τη στιγμή μάλιστα που οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες καλούνται να συναινέσουν, είχαν πετύχει κατά πολύ θεαματικότερα αποτελέσματα που σήμερα μοιάζουν με άπιαστο όνειρο;

Οι Τσίπρας – Καμμένος πολιτεύτηκαν με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι δεν θα εκχωρήσουν σπιθαμή από την δημόσια περιουσία και την εκχώρησαν με χαρακτηριστική άνεση στο σύνολό της για τα επόμενα 100 χρόνια, αφού πρώτα επί του θέματος κατασυκοφάντησαν τους αντιπάλους τους που δεν τολμούσαν να σκεφτούν μια παρόμοια διευθέτηση.

Τα παραδείγματα είναι όσες ακριβώς και οι απατηλές υποσχέσεις τους προς τον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ που εκμεταλλεύτηκε τον αντιμνημονιακό αγώνα μέσα από την πιο ακραία και ανεύθυνη ρητορική και πρακτική, για να καταλήξει να υλοποιήσει το απεχθέστερο όλων των μνημονίων, ζητά από τους στιγματισμένους ως «γερμανοτσολιάδες» που δεν τόλμησαν να διανοηθούν να λάβουν και να υλοποιήσουν παρόμοια εξοντωτικά μέτρα, συναίνεση!

Σε τι πράγμα, στην ψήφιση ενός 4ου μνημονίου; Μάλλον επιδιώκουν να επιτύχουν τον εξευτελισμό των αντιπάλων τους παρουσιάζοντάς τους ως αδιάλλακτους κι άρα υπαίτιους της εθνικής συμφοράς! Είναι φανερό από κάθε σκοπιά ότι η συναίνεση είναι προσχηματική και η επίκλησή της επιδιώκει την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης καθώς βρίσκεται έκθετη στην ελληνική κοινωνία και στους ευκαιριακούς της ψηφοφόρους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου