Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Η πολιτική φάρσα του αλέκσι οδηγεί στην τραγωδία

Η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο του 2016 και, απ’ ό, τι φαίνεται και από τις σημερινές εξελίξεις, θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2017, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής φάρσας στην οποία πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση Τσίπρα και που το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε οικονομική και κυρίως κοινωνική τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του όπως επιβεβαίωσε η χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε αγωνιώδη αναζήτηση άλλοθι για την αποτυχία τους.

Εξακολουθούν να προβάλλουν απίθανες δικαιολογίες σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την δημοσκοπική και πολιτική πτώση τους.

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στον βαθμό που υπάρχει, εξελίσσεται σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των πολιτών για το ποιες ακριβώς είναι οι κυβερνητικές θέσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, από την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ΔΕΗ, μέχρι τη νέα μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε καν περιγραφή των δήθεν «συμβιβαστικών» προτάσεων για τα εργασιακά που έχουν προσυπογράψει Μαξίμου και υπουργοί – διαπραγματευτές.

Το μόνο που έχουμε από την πλευρά Τσίπρα, Τσακαλώτου κλπ είναι μια καταγγελία του Σόιμπλε, του ΔΝΤ, κύκλων του Eurogroup, της τρόικας εσωτερικού, του σχεδίου αποσταθεροποίησης, όλα διατυπωμένα με τον τρόπο που παραπέμπει περισσότερο σε ένα καθεστώς σαν αυτό του Μαδούρο στην Βενεζουέλα παρά στην λειτουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.

Αυτό το μείγμα «δημιουργικής ασάφειας» τύπου 2015 και κυβερνητικής προπαγάνδας που παραπέμπει σε δικτατορίες λιγότερο αναπτυγμένων χωρών και άλλα αυταρχικά καθεστώτα, λειτουργεί υπονομευτικά σε ό, τι αφορά την Οικονομία και την ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η χώρα θα πληρώσει πολύ ακριβά τον πολιτικό τυχοδιωκτικό και την ασυνέπεια του Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου