Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Κυριάκο παρ' το αλλιώς..

Ένα παλιό καλό απόφθεγμα λέει: «Σύμβουλος επιχειρήσεων είναι κάποιος που ξέρει λιγότερα από σένα για κάθε πλευρά της δουλειάς σου, εκτός από το πώς να την κάνεις καλύτερα».

Ανάλογες είναι και οι… ιδιότητες των συμβούλων των πολιτικών. Ξέρουν πολύ λιγότερα από τα αφεντικά τους αλλά με μαεστρικό τρόπο καταφέρνουν να επιβάλλονται απλά και μόνο διότι είναι «μανούλες» σε άλλα προσόντα που διαθέτουν.

Όποιος πολιτικός στην Ελλάδα είχε καλούς συμβούλους πρόκοψε, όποιος εμπιστεύτηκε άσχετους, κακεντρεχείς και κυρίως παρτάκηδες καταστράφηκε.

Η Νέα Δημοκρατία πάσχει εδώ και πολλά χρόνια από την έλλειψη σωστών συμβούλων και συμβουλών στο μεγάλο «αφεντικό». Όποιο κι αν είναι αυτό. Δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική εμείς εδώ στο Antinews, αλλά τα έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές. Ούτε ο Καραμανλής είχε καλούς συμβούλους, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Μητσοτάκης. Και για να αφήσουμε λίγο το παρελθόν, να μην στεναχωρήσουμε και ορισμένους που ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι έχουν δίπλωμα συμβούλου από το Χάρβαρντ αλλά ούτε περίπτερο δεν μπορούν να διοικήσουν, και ας πάμε στο παρόν.

Ας δούμε τι εμποδίζει τη ΝΔ να απογειωθεί στην κυριολεξία, να γίνει ένα παλλαϊκό κόμμα που θα διώξει μια ώρα αρχύτερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό είναι οι κακές συμβουλές στον Κυριάκο. Για παράδειγμα του είπε κάποιος ότι στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν διαφορά 15 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό το σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι ενώ ο Κυριάκος παίρνει 36% την ίδια στιγμή ο Τσίπρας παίρνει 22%. Ένα κόμμα που διέλυσε τη χώρα, που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, που είναι το πλέον αντιπατριωτικό της ιστορίας και που αποδεδειγμένα πλέον είναι και διαπλεκόμενο, πώς μπορεί να παίρνει 22% και να διεκδικεί μερίδιο στην εξουσία όποτε κι αν γίνουν εκλογές;

Κανονικά δεν θα έπρεπε η ΝΔ να παίρνει 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει για τη δεύτερη θέση κοντά στο 10%; Μπορεί εμείς να μην μπορούμε να το εξηγήσουμε, αλλά το εξηγεί κανείς στον πρόεδρο; Μήπως κάνουν κάτι λάθος στη ΝΔ; Μήπως πρέπει να αλλάξουν στρατηγική, να ενισχύσουν την παρουσία τους στην κοινωνία, να γίνουν πιο σκληροί στις εκφράσεις τους, να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την οικονομία και να καταθέσουν συγκεκριμένες και καθαρές θέσεις για το μεταναστευτικό, την ασφάλεια του πολίτη, την κατεύθυνση της ελληνικής παιδείας, τα θρησκευτικά, τα δύο και… τρία φύλα και άλλα πολλά που θα δείξουν ότι η ΝΔ παραμένει ένα δεξιό κόμμα;

Οι σύμβουλοι λένε τίποτε στον πρόεδρο;

Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν περνούσε ούτε μια ημέρα που το κύριο αίτημα ήταν να γίνουν εκλογές. Κι εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να φύγουν πάση θυσία αλλά με δουλειά στη βάση, στην κοινωνία κι όχι με ευχολόγια. Οι διάφοροι σύμβουλοι παγίδευσαν τον Κυριάκο με το να ζητά εκλογές λέγοντάς του ότι η διαπραγμάτευση δεν θα κλείσει, ο Τσίπρας δεν θα υπογράψει, θα πάει μόνος του σε εκλογές και η ΝΔ πρέπει να ετοιμάζεται. Τα γεγονότα δείχνουν ότι διαψεύστηκαν παταγωδώς. Και στα τέσσερα πέφτουν όλοι, και η κοινωνία είναι χαλαρή και περιμένει απλά κάποια στιγμή να γίνουν εκλογές για να τους τιμωρήσει, και οι δανειστές δεν αδειάζουν τον Τσίπρα αλλά τον έχουν κάνει το σκυλάκι τους και… η ζωή συνεχίζεται. Ο Αλέξης σχεδιάζει με ορίζοντα 6ετίας, η ΝΔ αναζητά τον βηματισμό της, οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν κανένα εντυπωσιακό ρεύμα στην κοινωνία. Ο κόσμος δεν ψηφίζει τη ΝΔ γιατί βλέπει σ’ αυτήν την ελπίδα, την ψηφίζει ως εκδίκηση στον Τσίπρα, κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Η ΝΔ και η Ελλάδα χρειάζονται ψήφο θετική, ψήφο προοπτικής κι όχι ψήφο της λογικής «θα σε μαυρίσω Αλέξη αλλά με… κρύα καρδιά ψηφίζω τον Κυριάκο».

Αλίμονο λοιπόν από τους κακούς συμβούλους. Τον Καραμανλή τον κατέστρεψαν αρκετές φορές. Από τότε που ενώ τον προειδοποιούσαν για την οικονομική κατάρρευση κάποιοι του έλεγαν «χαλαρά πρόεδρε». Ή από τότε που παρέδωσε τα κλειδιά της Αθήνας στους μπαχαλάκηδες γιατί προφανώς ο Προκόπης έδωσε άλλες εντολές.

Τον Σαμαρά τον πήραν στο λαιμό τους όλοι εκείνοι που του είπαν μετά τις ευρωεκλογές να εγκαταλείψει την τιτάνια προσπάθεια που έγινε για να σωθεί η χώρα. Το καλοκαίρι του 2014 όταν διάφοροι απίθανοι τύποι επέβαλαν τον λαϊκισμό αντί να βοηθήσουν να βγει η χώρα οριστικά από την οικονομική εποπτεία.

Τώρα τον Κυριάκο τον συμβουλεύουν άλλοι ή μήπως οι ίδιοι σύμβουλοι; Γι’ αυτό λοιπόν του λέμε να ακούσει την κοινωνία και να το… πάρει αλλιώς αφήνοντας κατά μέρος όσους συμβούλους ξέρουν πολύ λιγότερα απ’ αυτόν αλλά του έχουν επιβληθεί.

Και κάτι ακόμη: Ο πρωϊνός καφές έχει κάνει πολύ κακό σε όλους τους αρχηγούς κομμάτων ή πρωθυπουργούς. Γιατί δεν τον κόβουν να γλιτώσουν κι από τα νεύρα;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου