Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Μέσ' την τρελή χαρά...

Όλα σε αυτή τη χώρα, με αυτήν την κυβέρνηση, μοιάζουν με κακόγουστο ανέκδοτο. Όλοι τους, πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, με την συμπεριφορά τους δοκιμάζουν τα όριά μας, τις αντοχές μας, την αξιοθρήνητη ανικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, να κατανοήσουμε την τραγική μας θέση.

Ο δε Τσίπρας, ως πρωθυπουργός και Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει με απελπιστική ακρίβεια και συνέπεια και την τραγική προσκόλληση αυτών των ανθρώπων σ’ αυτό που λέμε «τζάμπα μαγκιά».

Η εικόνα σήμερα στην βουλή, όπου συνεδρίασε η ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος με θέμα τα νέα οικονομικά μέτρα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Καταχαρούμενοι κι ενθουσιασμένοι οι βουλευτές αστειευόταν μεταξύ τους αναμένοντας τον πρωθυπουργό να τους μιλήσει.

Περισσότερο κινητικοί απ’ όλους, παρόντες σε αρκετά πηγαδάκια, οι «βαθιά συντετριμμένοι» για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις «αγωνιστές κατά της Χούντας». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο … Μανιός, που έχει δηλώσει τρις ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέες περικοπές, ή μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους!

Ο ριζοσπάστης Αριστερός, περιφερόταν από παρέα σε παρέα σε κατάσταση ευφορίας, μέχρι που μπήκε στην αίθουσα ο Τσίπρας, γελαστός και αεράτος και τον … έπιασε από τον λαιμό όπως κάνουν τα έφηβα φιλαράκια στα γήπεδα και στις πλατείες. Κι άρχισε το νικηφόρο χειροκρότημα!

«Αναγκάσαμε τους δανειστές μας σε υποχωρήσεις από τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις» έλεγε ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές χτυπούσαν παλαμάκια. «Θα βγάλουμε το καλοκαίρι του 2018 οριστικά την πατρίδα μας από τα μνημόνια και από την ταπεινωτική πολλές φορές επιτροπεία», έλεγε ο Τσίπρας, ξανά οι βουλευτές χτυπούσαν παλαμάκια. «Πολιτικοποιήσαμε την διαπραγμάτευση και την βγάλαμε έξω από τους τοίχους του Χίλτον» , συμπλήρωνε ο πρωθυπουργός, ενθουσιασμένοι οι από κάτω… σα να μην συμφώνησε η κυβέρνηση στη μείωση του αφορολόγητου, στην μείωση των συντάξεων και στα υπόλοιπα δυσβάσταχτα μέτρα που προβλέπει το κλείσιμο της Β’ αξιολόγησης.

Ξεχωριστή στιγμή χαράς ωστόσο, ήταν όταν ο Τσίπρας, θυμίζοντας το ύφος και το στυλ που είχε ως Αρχηγός του αντιπολιτευτικού ΣΥΡΙΖΑ, είπε για να χτυπήσει την σημερινή αντιπολίτευση: «Εμείς τους πιάσαμε (τους δημοσιονομικούς στόχους) αυτοί τι πιάσανε δεν ξέρω»… Ανέφερε μάλιστα κάπου σ’ αυτό το σημείο ότι η κυβέρνηση πέτυχε το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασε στο ΔΝΤ… χτυπώντας την διαπλοκή – όχι, το όνομα

Σαββίδης δεν ακούστηκε από κανένα βουλευτικό στόμα. Μόνο παλαμάκια ηχούσαν στην αίθουσα.

Λοιπόν, αυτό το βιολί κράτησε και κρατά μέχρι αηδίας ! Ο πρωθυπουργός και με την σημερινή του ομιλία, αποκάλυψε πλέον το ολοκληρωτικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το πρόσωπο εκείνο που με διαβολική ευκολία και αήθη δεξιοτεχνία παραχαράσσει όλες τις αλήθειες.

Από εδώ και πέρα αρχίζει ο πιο επικίνδυνος πολιτικός παραλογισμός, εκείνος που σε υποχρεώνει να αποδείξεις το προφανές, το αυταπόδεικτο, το ηλίου φαεινότερον. Ότι με ευθύνη του Τσίπρα και για λόγους καθαρά κομματικού συμφέροντος, η χώρα μπαίνει σε νέες οικονομικές περιπέτειες κι οι πολίτες δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου