Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πραγματικά αντίμετρα είναι:...

"Θα σε ταϊζω με τον μισό σανό απ' τον μισό που σού 'χω κόψει για δυό χρόνια" (νέα μέτρα), είπε ο χωριάτης στον γάιδαρό του, "και αν ζήσεις" (όροι, και προϋποθέσεις), "θα ρίξω μιά χούφτα μουχλιασμένο καλαμπόκι στις κότες" (αντίμετρα). 

Αυτή είναι η ακριβής περιγραφή του συμπληρωματικού μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση των τραγικών λιγούρηδων, που ο λαός ψήφισε τον Σεπτέμβριο του '15 χάφτοντας τότε το "παράλληλο πρόγραμμα" του ημιαγράμματου πινόκιο.
Κι αφού χόρτασε παράλληλο πρόγραμμα και του βγαίνει απ' τα ρουθούνια, τώρα θα ψηφίσει με την σιωπή του και το δεύτερο αριστερό μνημόνιο, ελπίζοντας σε "αντίμετρα" που ΑΝ ποτέ έρθουν όχι μόνον δεν θα είναι ανάλογα των μέτρων, αλλά θα αφορούν άλλες κοινωνικές ομάδες από αυτούς που θα υποστούν τις νέες περικοπές εισοδημάτων, την νέα αύξηση της φορολογίας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, την περαιτέρω φτωχοποίηση.

"Για κάθε ευρώ νέα μέτρα που θα παίρνουμε απ' τον πολίτη, θα επιστρέφεται ένα ευρώ σε αντίμετρα" είχε υποσχεθεί ο παλιανθρωπάκος. Όχι πριν δύο χρόνια. Ούτε πριν τέσσερα χρόνια. Αλλά πριν τέσσερεις μήνες.
Υπονοώντας βέβαια σαφώς πως τα "αντίμετρα" θα τρέχουν παράλληλα, συγχρόνως με τα νέα μέτρα.
Γιατί αντίμετρα που θα έρθουν μετά την εφαρμογή των μέτρων και ΑΝ εκπληρωθούν με αυτά κάποιοι στόχοι των τοκογλύφων, δεν είναι αντίμετρα. Κόλλυβα είναι. 
Για το μνημόσυνο των συνταξιούχων και των ανέργων και των ημιαπασχολούμενων με "ευέλικτες" μορφές εργασίας.

Αυτό βεβαίως που θα τρέχει συγχρόνως με τα νέα μέτρα θα είναι το ξεπούλημα των τελευταίων και πιό πολύτιμων "ασημικών" της χώρας, δηλαδή της ενέργειας κάθε είδους (ΔΕΗ, πετρέλαια, φυσικό αέριο κλπ), της διαχείρησης του νερού, της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.
Και αυτό που συγχρόνως θα κερδίζεται θα είναι επιπλέον χρόνος παραμονής των "αριστερών" προδοτών στις καρέκλες της εξουσίας.
Άλλωστε γι αυτό υπογράφονται τα πάντα: για την καρέκλα του κοπριτάκου.
Του κάθε κοπριτάκου εδώ και επτά χρόνια.

Και θα συνεχίζεται αέναα, μέχρις ότου ο λαός εφαρμόσει τα δικά του αντίμετρα:
Κάγκελα και αγχόνες!..

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου