Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Οι Νεκροζώντανοι

Οι «νεκροί» νομίζουν ότι αναστήθηκαν. Οι συμμαχίες συγκολήθηκαν. Οι «σωτήρες» για μια ακόμα φορά εμφανίστηκαν.

Οι ανιδιοτελείς σκοποί για τις ιδιοτελείς καρέκλες θυσιάστηκαν. Και οι ασπασμοί μάλλον λυκοφιλίες εξυπηρέτησαν!

Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ρητορική του εκσυγχρονισμού. Η οφθαλμαπάτη ενός αόρατου πατριωτισμού. Και η «επιταγή» ενός ανεξόφλητου λογαρισμού. Τεράστιου. Οχι μόνο οικονομικού αλλά κυρίως πολιτιστικού και ηθικού!

Τι να ξεχάσει κανείς; Οτι τα ευτραφή «μπαλκόνια» και οι στοματικές «αρετές» μιας γυναίκας κατάφεραν να ρυθμίζουν τις τύχες αυτής της χώρας; Οτι οι τάχα μου σοσιαλιστές μανατζάρισαν, προπόνησαν και πριμοδότησαν κάθε μικρό και μεγάλο «παίκτη» στο σπορ της κομματικής πελατείας;

Οτι το ψέμα αναδείχθηκε σε μέγιστη αρετή. Η δωροδοκία σε «κανονική» αμοιβή. Και το γκρέμισμα κάθε αξίας θεωρήθηκε απαραίτητος όρος της πράσινης και τάχα μου σοσιαλιστικής ιδεολογίας;

Επιστροφή επειδή οι νεκροζώντανοι οσμίζονται «αίμα». Δηλαδή ψηφαλάκια. Επιστροφή επειδή το «αίμα» προέρχεται από τον Σύριζα. Οσο περισσότερο «αίμα» χάνει το κυβερνητικό κόμμα. τόσους περισσότερους ψήφους, ελπίζουν να κερδίσουν!

Η πεμπτουσία της θολής και αναμασημένης ιδεολογίας τους περιστρέφεται γύρω από τον ίδιο κεντροαριστερό άξονα. Οτι ο Τσίπρας όχι μόνο είπε ψέματα και κουρέλιασε όλες τις ελπίδες των παραπλανημένων ψηφοφόρων του. Σαν εκείνοι δηλαδή να μην έχουν διαψεύσει, να μην έχουν αρθρώσει μισό ψέμα και σα να μην έχουν, κατ επανάληψη, εξαπατήσει τους πολίτες!

Ο Τσίπρας όχι μόνο λοιπόν είπε ψέματα αλλά και το χειρότερο είναι ρεπλίκα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Η Φώφη η αυθεντία της ελληνικής κεντροαριστεράς. Ο Τσίπρας το χλωμό και ψευδές φωτοαντίγραφο!

Επομένως ελάτε πίσω στο δικό «σας σπίτι». Ενα «σπίτι» χωρίς στέγη, χωρίς θεμέλια και χωρίς παράθυρα. Το «σπίτι» με τη μούχλα, με τις στάχτες, με τα πολιτικά ζόμπι!

Ο τρίτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό εξέπνευσε με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο τρίτος δρόμος οδηγείς στην παράγκα του Δράκουλα. Ο τρίτος δρόμος στα ντουβάρια. Και το χειρότερο; 

Πρώτο ότι ενώ από τη μια πρεσβεύουν την δύναμη της εθνικής συννενόησης, από την άλλη αποκλείουν κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ούτε με τον Κυριάκο ούτε με τον Αλέξη. Αν πάρω τις εξαγγελίες τους στα σοβαρά, σημαίνει ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση Δεν το πιστεύω ότι θα το κάνουν. Ομως στα λόγια το υποστηρίζουν. Που σημαίνει ότι χάριν εκσυγχρονισμού εξακολουθούν να μας κοροιδεύουν!

Και δεύτερο, οι κομματικές διαχωριστικές αυτών των κομματικών παρατάξεων που πιστεύουν στην Ευρωπαική Ενωση και την ευρωζώνη, έχουν εξαφανιστεί. Οι διαφορές ελάχιστες. Οι διαφοροποιήσεις μηδαμινές. Οι ιδεολογίες συγκλίνουσες!

Με απλά λόγια μόνοδρομος τα μέτρα. Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις. Μονόδρονος η απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Μονόδρομος οι Αγορές. Ολα τ άλλα είναι λόγια προς λαική παραπλάνηση και υποκειμενική φαντασίωση!

Κυρία Φώφη μου Γεννηματά μου το ζήτημα είναι απλό. Αν υποστηρίζω ερασιτέχνη «αριστερό» θα ψηφίσω Τσίπρα. Αν επιθυμώ να υποστηρίξω αυθεντικό μεταρρυθμιστή θα ψηφίσω Κυριάκο. Εσείς ποιο ακριβώς ρόλο παίζετε; Δεν έχετε ακούσει που λένε ο τρίτος στους δύο δεν χωρεί; Λάθος σας. Οταν θα γίνουν οι εκλογές θα το καταλάβετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου