Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Κατάχρηση εξουσίας

Το ηθικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα έχει πρόσωπο και όνομα. Λέγεται Ράνια Αντωνοπούλου. Λέγεται Δημήτρης Παπαδημητρίου. Εχουν και επάγγελμα: Υπουργός αναπληρωτής Εργασίας η συντρόφισσα. Υπουργός Οικονομίας ο σύντροφος. Εχουν και διεύθυνση. Ιδιόκτητο σπίτι στη Γλυφάδα και διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Εμείς τους πληρώνουμε το ενοίκιο!

Η σύντροφος υπουργός υπέγραψε την απόφαση -στις υπηρεσίες που προΐσταται- για να της παρέχουμε ως επίδομα το ενοίκιο των 1.000 ευρώ στο Κολωνάκι. Να μην κουράζονται αυτή και ο σύντροφός της να πηγαινοέρχονται -με τις υπουργικές αμαξάρες, οδηγούς και ασφάλεια- απ’ τη Γλυφάδα ως το Σύνταγμα και τη Σταδίου.

Για δυόµισι ολόκληρα χρόνια η σύντροφος υπουργός Αντωνοπούλου εισέπραξε συνολικά 29.000 ευρώ από το Ελληνικό Δηµόσιο ως επίδοµα ενοικίου, µε µια απλή δήλωσή της στο υπουργείο Εργασίας: Ως μόνιμη κάτοικος ΗΠΑ δεν έχει κατάλληλη κατοικία προς διαµονή, στον νοµό Αττικής. Η Γλυφάδα πέφτει κατά… την Κοζάνη, να υποθέσω. Πάλι καλά που δεν απαίτησε και ο υπουργός – σύντροφος επίδομα 29.000 ευρώ.

Μήπως το ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου είναι πένητες; Δεν θα το έλεγα. Σπίτι στη Νέα Υόρκη, σπίτι στη Γλυφάδα, σπίτι στη Σύρο, τραπεζικό λογαριασμό 3.000.000 δολαρίων, συν ετήσια εισοδήματα περί τις 500.000 δολάρια! Ο σύντροφος υπουργός ταξιδεύει πρώτη θέση προς ΗΠΑ. Εμείς πληρώνουμε 8.000 ευρώ το εισιτήριό του…

Ο Αλ. Τσίπρας έφερε από την Αμερική το ζεύγος των πλουσίων για να σώσουν την Ψωροκώσταινα από το χάλι που την κατάντησε. Και αυτοί την… απομυζούν!

Το όνομα, λοιπόν, του ηθικού πλεονεκτήματος πλεονεξία-ΣΥΡΙΖΑ. Λέγεται αδιαντροπιά-ΣΥΡΙΖΑ. Λέγεται κατάχρηση εξουσίας-ΣΥΡΙΖΑ. Λέγεται ψευδή διαβεβαίωση ΣΥΡΙΖΑ.

Το ηθικό πλεονέκτημα έχει και άλλο πρόσωπο και όνομα. Λέγεται Παναγιώτης Κουρουμπλής. Και διεύθυνση: Υπουργός Υγείας. Εγγραφο (αριθ. πρωτοκόλλου 980) που διαβιβάστηκε τον Μάρτιο 2017 από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου -χειριζόταν την υπόθεση Novartis πριν εξαναγκαστεί σε παραίτηση από οικτρό δημοσίευμα στο Documento- στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη για αποφάσεις του Π. Κουρουμπλή που επέτρεψαν την υπερτιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων και «προκλητική μεταχείριση εταιρειών. Αντί να τιμολογηθούν τα φάρμακα μέχρι και 75% χαμηλότερα, οι εταιρείες εξέδωσαν εθελοντική έκπτωση ως 10% και τσέπωσαν το 65%». Πού «έχασε» το έγγραφο ο εισαγγελέας Σέβης; Μήπως ψάξει καλύτερα; Λέμε τώρα…

Διακόσια φάρμακα γνωστών εταιρειών -το 2016, επί ΣΥΡΙΖΑ, έτσι;- υπερτιμολογήθηκαν με ζημιά του Δημοσίου 40 εκατ. ευρώ και των ασφαλισμένων στα 100 εκατ. ευρώ. Το ηθικό πλεονέκτημα Τσίπρα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-απάτη. Λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-Νοβάρτις.

Α! Και να μην το ξεχάσω: Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Ελληνες πολιτικούς». Και ΣΥΡΙΖΑ–σκευωρία!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου