Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Μαθήματα αλαζονείας σε ένα διαλυμένο περιβάλλον

Βαριέται να πηγαίνει στην Βουλή. Έχει δίκιο ο άνθρωπος! Η ζωή έχει τόσες χαρές, μπαίνει και η Άνοιξη, που να περισσέψει χρόνος για να σπαταληθεί σε ανούσιες συζητήσεις; Όπως είχε πει και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «Νόμος είναι ό,τι αποφασίζει το κόμμα». Ενημέρωση είναι ό,τι αποφασίζει το κόμμα. Κι ύστερα απορούν μερικοί για το πόσο πιο άσχημα μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα.

Να είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι τα πάντα εμφανίζονται να είναι διαλυμένα; Στρατός, Αστυνομία, Δικαιοσύνη; Από πού να αρχίσει και που να συνεχίσει κάποιος. Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δεν είναι τυχαία. Και θα μας βρουν πολύ χειρότερα όσο ο θίασος αυτός συνεχίζει να λυμαίνεται τα λάφυρα από την κατάκτηση της εξουσίας.

Δεν είναι θέμα… κόπωσης. Ο πρωθυπουργός μας δίδει μαθήματα αλαζονείας. Δεν δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά ούτε και για τον λαό που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα του δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσει μια ακόμη εκλογική νίκη. Το πιστεύει!

Ο κ. Τσίπρας αναλώνει τον χρόνο του σε ενέργειες που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση της εκλογικής του πελατείας και την άλωση του κράτους. Δεν τον ενδιαφέρον οι τυχόν αντιδράσεις. Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις. Κτίζει ένα κομματικό κράτος. Δεν έχει λόγο να ντρέπεται! Αυτές είναι μικροαστικές συνήθειες.

Η αντιπολίτευση θα πρέπει να εξετάσει με μεγάλη προσοχή ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της. Είναι βέβαιο ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μία συνηθισμένη κατάσταση. Η χώρα καταρρέει κι αυτό δεν συμβαίνει από μόνο του. Το καθεστώς έχει την αμέριστη συμπαράσταση μηχανισμών που δεν έχουν νιώσει μέχρι σήμερα κάποια απειλή ότι θα λογοδοτήσουν για τις περιπτώσεις εκείνες που οι πράξεις τους στρέφονται σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος και της ίδιας της Δημοκρατίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου