Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ο Φώτης ο Κουβέλης γράφει συνήθως τους επιλόγους

Ο Φώτης ο Κουβέλης, δικαιώθηκε και είναι, επιτέλους, στην κυβέρνηση. Διορθώνεται έτσι μια ιστορική αδικία. Οι άλλοι έγιναν υπουργοί επειδή βρέθηκαν απλά εκεί που τους βρήκε η Ιστορία. Ενώ ο Φώτης ο Κουβέλης την έγραψε την Ιστορία. Αν δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, θα είχαμε σωθεί. Αν ο διάβολος, λοιπόν, ήθελε έναν αποτελεσματικό σύμμαχο, γνώριζε την διεύθυνση. Και την ξαναβρήκε!

Ο Φώτης ο Κουβέλης αποδεικνύει ότι σε αυτό τον κόσμο κανείς δεν πάει χαμένος. Ότι ο επιμένων νικά. Ότι η Πίστη μετακινεί βουνά. Ότι ένα αυθεντικό ταλέντο της Αριστεράς δεν χάνεται. Ο Φώτης ο Κουβέλης είναι ένας νέος Άγιος της Αριστεράς. Όχι μόνο έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά για να ωφεληθούν οι σύντροφοί του, αλλά υπέμενε επί σειρά ατελείωτων και βασανιστικών μηνών στο περιθώριο. Σε όλο αυτό το διάστημα που έβλεπε διάφορους απίθανους να γίνονται υπουργοί λόγω των δικών του επιλογών, αυτός έμεινε ακλόνητος στις ιδέες του. Δίχως να παραπονεθεί, δίχως να θυμώσει, δίχως να χάσει την πίστη του.

Τώρα, όμως, όλα αυτά τελείωσαν. Η εξαντλητική πορεία στην έρημο έφτασε στο τέλος της. Τώρα τον περιμένουν όλα τα καλά του Θεού. Λόφοι από πιλάφι και γυμνές χορεύτριες θα του υπενθυμίζουν ότι βρίσκεται στον Παράδεισο. Ότι ο αγώνας του, δικαιώθηκε, ότι οι μετάνοιες του έπεισαν, ότι οι προσευχές του εισακούστηκαν.

Φώτης Κουβέλης, το κρυφό όπλο του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή ήταν η επιλογή του για να μπορέσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του. Αυτή ήταν η καλύτερη του κίνηση: Ένας ξεχασμένος από τον Θεό και τους συντρόφους του πολιτικός που θυμίζει στους πολίτες τι ακριβώς συνέβη το 2014. Ο Φώτης Κουβέλης που έφυγε από την κυβέρνηση επειδή διαφώνησε με το μαύρο στην ΕΡΤ, μπαίνει σε μία κυβέρνηση που έχει αυτή την ΕΡΤ που έχουμε σήμερα. Σε όλες τις δραματικές στιγμές της Ιστορίας κάποιο πρόσωπο αναλαμβάνει το χρέος να πάρει στους ώμους του τις τύχες μια ομάδας ανθρώπων, ενός λαού, μιας χώρας. Το 2014 ήταν ο Φώτης Κουβέλης, όταν επέλεξε να ρίξει την χώρα στην αγκαλιά του Τσίπρα και του Βαρουφάκη.

Για έναν περίεργο λόγο ο Φώτης Κουβέλης έγραφε πάντα τους επιλόγους. Τον επίλογο της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τον επίλογο της διακυβέρνησης Σαμαρά. Και τώρα καλείται να γράψει τον επίλογο της κυβέρνησης Τσίπρα. Δυστυχώς τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, μαζί με τον Πάνο Καμμένο. Η μοίρα το θέλησε να αφήσει τον «ακροδεξιό» Αντώνη Σαμαρά για χάρη του Πάνου του Καμμένου του… «κεντροδεξιού». Αν ο Φώτης Κουβέλης δεν είχε αφήσει το 2014 το καράβι να πέσει στα βράχια, η Αριστερά ίσως κέρδιζε λίγο αργότερα τις εκλογές σε ένα καλύτερο για όλους περιβάλλον. Εκείνος που πραγματικά οφείλει την ύπαρξή του στον Φώτη είναι ο Πάνος ο Καμμένος. Είναι καιρός ο Φώτης ο Κουβέλης να πληρωθεί στο σωστό νόμισμα για τις υπηρεσίες του. Αυτό θα σκέφτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και τον τοποθέτησε δίπλα στον μηχανοδηγό Πάνο…

1 comments: