Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και η νοοτροπία του καθεστώτος

Η αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για το θεσμό της Δικαιοσύνης δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά και επικίνδυνη.

Αποπνέει με έντονο τρόπο την καθεστωτική νοοτροπία του Μαξίμου και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι είναι θεμιτό να χειραγωγούν τους δικαστικούς λειτουργούς προς την κατεύθυνση που εκείνοι επιδιώκουν και παράλληλα πιστεύουν πως όποια απόφαση δεν τους αρέσει ιδεολογικά, κομματικά ή δεν τους εξυπηρετεί πολιτικά μπορούν να την αποδομούν, καταγγέλλοντας με το χειρότερο τρόπο και τους δικαστές που την έλαβαν σε μια προσπάθεια να τους εκθέσουν στην κοινή γνώμη.

Στην προσπάθεια, μάλιστα, αυτή χρησιμοποιούν και τα πρόθυμα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου που ασκούν δριμύτατη κριτική σε δικαστικές αποφάσεις που δεν τους αρέσουν γιατί θεωρούν ότι δεν είναι σύμφωνες με την ιδεολογική τους τοποθέτηση, όπως η αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου για δηλώσεις ρατσιστικού περιεχομένου, αλλά σιωπούν, γιατί προφανώς πιστεύουν ότι είναι μια χαρά, αντίστοιχες ετυμηγορίες, όπως αυτή για την αθώωση του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου για τις γνωστές δηλώσεις περί λιντσαρίσματος του κ. Πάχτα.

Προφανώς, για όλους αυτούς οι ρατσιστικές συμπεριφορές και η βία είναι καλές όταν προέρχονται από το χώρο της Αριστεράς και των εταίρων της και κακές όταν πηγάζουν από την αντίπερα όχθη.

Το ίδιο, άλλωστε, συμβαίνει και με τους βανδαλισμούς και τις δολοφονικές επιθέσεις. Οταν εκδηλώνονται από ακροδεξιούς τραμπούκους συνιστούν εγκληματική οργάνωση και γίνονται συλλήψεις. Ωστόσο, όταν γίνονται πράξεις βίας από διάφορες αριστερές ή αναρχικές συλλογικότητες και τους διάφορους μπαχαλάκηδες, όλα είναι μέλι – γάλα γιατί δεν πρέπει να ενοχλούνται τα παιδιά. Το ίδιο παρατηρούμε και στην περίπτωση της Δικαιοσύνης.

Η σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης, με βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς περί σκοταδισμού των ανώτατων δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ, οι οποίοι έκριναν ως αντισυνταγματικές τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στα Θρησκευτικά, αποκαλύπτει τη νοοτροπία καθεστώτος που έχει η κυβέρνηση. Μόνο που αρνείται να αποδεχθεί ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι Αστυνομία για να λαμβάνει εντολές από τον προϊστάμενο υπουργό, αλλά ανεξάρτητη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου