Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Φίλε κ. Καμμένε...

Δεν ξέρω πως βλέπετε εσείς το μέλλον σας στην πολιτική εξακολουθώντας να στηρίζετε τον κ. Τσίπρα, κόντρα σε όσα πιστεύατε και σε όσα υποσχεθήκατε στους ψηφοφόρους σας. Ίσως και να ξέρετε πράγματα που εγώ δεν ξέρω. Εκείνο όμως που εγώ απέξω βλέπω, είναι ότι ήδη ο κ. Τσίπρας αρχίζει να παίρνει αποστάσεις από εσάς και εξηγούμαι:

Ο κ. Τσίπρας, όπως και όλοι μας, βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε αυτές γίνουν. Έχει όμως προλάβει και έχει ψηφίσει την απλή αναλογική που καταργεί το bonus των 50 βουλευτών. Αυτός ο εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα, ενόψει και της μεθεπόμενης εκλογικής αναμέτρησης με απλή αναλογική, να μην καταστεί δυνατόν να σχηματιστεί κυβέρνηση, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν επιτύχει αυτοδυναμία, γιατί τα μικρότερα κόμματα θα προτιμήσουν την πολιτική τους επιβίωση. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και κυβέρνηση να σχηματιστεί, αυτή θα δεχτεί τέτοιο πόλεμο μέσα κι έξω από τη Βουλή, που η φθορά της θα είναι κάθετη.

Εκείνο λοιπόν που θα προσπαθήσει τώρα ο κ. Τσίπρας, είναι να κρατήσει μεγάλα ποσοστά, με κάθε τίμημα και κόστος σε βάρος των θυσιών του ελληνικού λαού. Έτσι στις μεθεπόμενες εκλογές με την απλή αναλογική, ο κ. Τσίπρας στοχεύει να είναι το απόλυτο αφεντικό στις κυβερνητικές συνεργασίες.

Όπως αντιλαμβάνεστε κ. Καμμένε, εσείς δεν έχετε κάποιο ρόλο στα σχέδια του κ. Τσίπρα. Ήδη ο κ. Τσίπρας άρχισε τον απογαλακτισμό του από την δεξιά στην οποία ανήκετε. Τοποθέτησε τον κ. Κουβέλη ως αναπληρωτή σας, ο οποίος αφενός δήλωσε δημόσια ότι θα απευθύνεται άμεσα στον κ. Τσίπρα και όχι σε σας, αφετέρου σας κατηγόρησε δημόσια για “υπερτροφικό” λόγο, κάτι πρωτοφανές και πολιτικά ανήκουστο. Ταυτόχρονα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ξυδάκης, δηλώνουν ότι θα πρέπει να επανεξετάσουν τη σχέση τους μαζί σας, καθόσον τους δημιουργείτε προβλήματα και υπονοούν πως, είτε θα στηρίξετε τις αντεθνικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα πρέπει να φύγετε.

Κύριε Καμμένε, το Σκοπιανό σας δίνει την τελευταία πολιτική σας ευκαιρία. Αν ο κ. Τσίπρας προχωρήσει σε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, θα πρέπει να αποσύρετε την εμπιστοσύνης σας από την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά κ. Καμμένε, δεν παίζει το πολιτικό τέχνασμα ότι εσείς δεν θα ψηφίσετε, αλλά θα ψηφίσουν τα “ποτάμια” και οι “ελιές” και μετά όλα θα είναι μέλι γάλα. Όχι κ. Καμμένε, αυτό δεν παίζει πλέον με το εθνικό θέμα. Επομένως θα πρέπει να σταματήσετε την παραχώρηση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας με ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης. Αν αυτό το είχαν κάνει οι κ.κ. Λαφαζάνης, Κωσνταντοπούλου κ.λ.π. και δεν “λούφαζαν” πολιτικά ανεχόμενοι να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο, σήμερα θα ήταν λαϊκοί ήρωες. Προτίμησαν όμως να διατηρήσουν και τον γραφειοκρατικό επαναστατισμό τους και τις καρέκλες τους. Τελικά τα έχασαν και τα δύο. Τώρα τρέχουν στους πλειστηριασμούς των δύστυχων πολιτών, που οι ίδιοι δεν προστάτεψαν όταν έπρεπε, μπας και τους προσέξει ο λαός και τους δώσει πάλι κάποια καρέκλα στη Βουλή.

Επομένως κ. Καμμένε, μια λύση μόνο υπάρχει, αν θέλετε να έχετε πιθανότητες πολιτικής επιβίωσης, αφού είστε και νέος. Και αυτή είναι η πτώση της κυβέρνησης, πριν ο κ. Τσίπρας εισάγει στη Βουλή τη συμφωνία που θα υπογράψει με τους Σκοπιανούς.

Ακούστε ένα φίλο και δεν θα χάσετε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου