Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ανάπτυξη με σερβιτόρους και… κάνναβη!

Είσαι εκπρόσωπος μιας χρεοκοπημένης χώρας, την οποία έχεις καταστήσει ανυπόληπτη με τις εγκληματικές πολιτικές σου. Έχεις πάρει μέτρα που οφείλονται στη δική σου ανοησία. Και κάποια στιγμή, σε καλούν οι εταίροι σου για να σου πουν ότι πρέπει να παρουσιάσεις ένα σοβαρό αναπτυξιακό σχέδιο για ώστε να περπατήσεις στο μέλλον και να σταθείς όρθιος. Εσύ αποφασίζεις να στείλεις ένα κείμενο 75 σελίδων που φαντάζει με έκθεση ιδεών (αυτό συμβαίνει αποκλειστικά με κόμματα που προέρχονται από τη μήτρα του κομμουνισμού) και σου απαντούν λέγοντας ότι το… χαρτί αξίζει περισσότερο από αυτό το σχέδιο! Πώς αισθάνεσαι; Αν είσαι άνθρωπος με τσίπα που καθοδηγεί τη μοίρα ενός λαού, μάλλον πρέπει να ανοίξει η γη για να σε καταπιεί. Αν δεν έχεις τσίπα, κανένα πρόβλημα. Συνεχίζεις!

Όταν οι εταίροι σου ρίχνουν μια τέτοια… χυλόπιτα, μάλλον πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι τα πράγματα δεν… πάνε καλά. Έχει ξεπεραστεί το σημείο όπου η ανικανότητα συναντάει τη φαιδρότητα. Έχει όμως και άλλο «ντεσού» το έργο. Μέσα στο σχέδιο που φέρει την ανόητη κωδική ονομασία «ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα», μάλλον… βγάζει μάτια η αναφορά για επενδύσεις σε… χασίσια! Και κάπου εκεί αρχίζει το «τρολάρισμα» από τους δανειστές μέσω κυρίως των social media και των ΜΜΕ. Προφανώς, βλέποντας τα γελοία και ανόητα αυτού του σχεδίου, οι εταίροι μας, μόνο στο… δούλεμα μπορούσαν να το ρίξουν. Δυστυχώς όμως, αυτό το «δούλεμα» συμπαρασύρει μια ολόκληρη χώρα. Ένα ολόκληρο έθνος. Είναι το σημείο όπου κάθε νουνεχής και υπεύθυνος πολίτης αυτής της χώρας αφορίζει το κατάντημά του και αυτούς που τον έφεραν σε αυτό το σημείο του εξευτελισμού.

Το… ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο είναι μια έκθεση… μπαρούφας χωρίς συγκεκριμένες στοχεύσεις. Και μέσα σε όλα αυτά, πανηγυρίζουν για την αύξηση της απασχόλησης, η οποία οφείλεται στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και τις αυξημένες ανάγκες για… μπάρμεν, μπαργούμεν, σερβιτόρους κλπ. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Γιατί στο κάτω κάτω ένας που κολλάει 150 ένσημα ετησίως δουλεύοντας 6 μήνες, θα χρειαστεί 40 χρόνια δουλειάς για να πάρει τη… μισή εθνική σύνταξη και τη μισή αναλογική! Δουλειές είναι αυτές που έχουν να κάνουν με μεγάλες και μικρότερες επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν θέσεις για ολόκληρη τη χρονιά, δηλαδή για 300 ένσημα ετησίως. Επιπλέον, οι ανοησίες περί κάνναβης έχουν και ένα όριο. Άλλο η φαρμακευτική κάνναβη που μπορεί να δημιουργήσει κάποιες περιορισμένες επενδύσεις και άλλο η… ψυχαγωγική που λένε οι σημερινοί κυβερνώντες ικανοποιώντας ένα μέρος της πελατείας τους, που κάνει κέφι το… τσιγαριλίκι. Μόνο που δεν ξέρουμε εάν κάποιος θα έδινε την έγκρισή του σε έναν γιατρό υπό την επήρρεια κάναβης για να τον εγχειρήσει ή σε έναν οδηγό για να πάνε μαζί εάν… ταξίδι.

Η σημερινή κατάστασης ανευθυνότητας, αφασίας, γελοιότητας και εξευτελισμού δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η χώρα από μια ομάδα ανεπαρκών πολιτικών και των συνεργατών τους των οποίων τα βιογραφικά και ο εργάσιμος βίος παραπέμπουν στην καριέρα που είναι… χολέρα! Ή, σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι η αριστεία είναι… ρετσινιά! Ήμαρτον! Όμως, ξέρουν τι κάνουν, ξέρουν τι λένε. Κατά τα λοιπά γελάμε με την… ολιστική ανάπτυξη των σερβιτόρων, των μπάρμεν και της κάνναβης Γελάμε ή κλαίμε με τα καμώματα τους; Μάλλον πρέπει να κλαίμε και να είμαστε δυστυχισμένοι που κάποιοι τύποι γελοιοποιούν και ζημιώνουν καθημερινά υπονομεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου