Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Απάτη, προδοσία, ψευτιά και κωλοτούμπα...

Οι δεσμεύσεις για την κατάργηση των μνημονίων και την εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης ήταν μια «αυταπάτη» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα είχε πει πριν από δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέχρι προχθές, είτε σε ομιλίες είτε σε συνεντεύξεις, ο πρωθυπουργός υπεραμυνόταν του ψευδοδημοψηφίσματος και έβγαιναν και όλα τα κυβερνητικά στελέχη και έλεγαν το… ποίημα περί της «δημοκρατικής βούλησης» των πολιτών και άλλες αστειότητες.

Ξαφνικά, πάει κι αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «αν ήξερα τι θα συμβεί θα ενεργούσα διαφορετικά»! Και τώρα τι θα λένε οι υπουργάρες και τι θα γράφουν τα παπαγαλάκια για το δημοψήφισμα; Και, αλήθεια, τελικά τις τράπεζες ποιος τις έκλεισε, οι κακοί Γιούνκερ, Μέρκελ, Ντράγκι που τώρα έχουν γίνει κολλητάρια ή το τσιπροβαρουφάκειο τζογάρισμα της χώρας;

Ήταν λάθος, τελικά; Και, βέβαια, ήταν λάθος για τη χώρα, αλλά όσοι το έλεγαν ή το έγραφαν εκείνο τον καυτό Ιούλιο χαρακτηρίζονταν ως προδότες μενουμευρωπαίοι και λοιδορούνταν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, δεν είναι πως ήταν λάθος αλλά πως ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στην εξαπάτηση των πολιτών.

Εξαπατήθηκε αγρίως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Το 62% πήγαν και ψήφισαν «όχι» γιατί πίστεψαν πως θα εξαφανιστούν τα μνημόνια και πως θα αρχίσει να βρέχει λεφτά. Και χόρευαν στην πλατεία Συντάγματος χωρίς να έχουν κατανοήσει πως αν εκείνο το βράδυ ο Τσίπρας δεν έκανε την κωλοτούμπα του αιώνα ύστερα από λίγες ημέρες όσα έγιναν στην Αργεντινή το 2001 θα θύμιζαν «παιδική χαρά» μπροστά σε όσα θα συνέβαιναν εδώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε εξαρχής πως δεν θα καταργούσε τα μνημόνια. Απλά ήξερε πως μόνο αν υποσχόταν φαντασιακούς παραδείσους θα εκτοξευόταν από το 4% στο 36%. Και αυτό έκανε. Ήξερε επίσης πως για να κάνει την κωλοτούμπα ώστε να αποφύγει το Grexit χρειαζόταν άλλοθι. Γι’ αυτό και προκήρυξε το ψευδοδημοψήφισμα. Πίστευε πως θα κερδίσει το «ναι» και θα έριχνε τις ευθύνες στον λαό που θα ψήφιζε… μνημόνιο και όχι απελευθέρωση. Αλλά ακόμα κι όταν «στράβωσε» το παιχνίδι και οι κάλπες έβγαλαν το «όχι» δεν δίστασε να το μετατρέψει σε «ναι».

Κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του ξεφουρνίζουν κάποιο ψευδοαφήγημα πανηγυρίζουν, θριαμβολογούν και επιτίθενται με χυδαιολογίες κατά οποιουδήποτε τους ασκεί κριτική. Και κάθε φορά το ψευδοαφήγημα καταλήγει σε πανωλεθρία για τη χώρα και τους πολίτες. Ποιος ξέρει, σε δύο τρία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παραδεχθεί πως το 2018 δεν βγήκαμε από τα μνημόνια, πως δεν πήραμε καμία ελάφρυνση χρέους και πως η συμφωνία για το Σκοπιανό ήταν κακή…

1 comments: