Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Προδότης erga omnes

Ο κ. Τσίπρας δίνοντας το όνομα, την εθνότητα και την γλώσσα στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, δηλαδή δίνοντάς τα όλα, απέδειξε την συνέπεια που τον διακρίνει ως πολιτικάντη της Μεταπολίτευσης. Αυτή είναι η συνέπεια στην προδοσία. Από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, κάθε μεγάλος σταθμός της καριέρας του έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό, την προδοσία.

Ο πρώτος που πήρε μια γεύση για το τι σημαίνει Τσίπρας ήταν ο άνθρωπος που τον εκπαίδευσε και ανέδειξε στο κομματικό μηχανισμό, ο Αλέκος Αλαβάνος. Μόλις ο κ. Τσίπρας σταθεροποίησε την θέση του στον κομματικό μηχανισμό, εκκαθάρισε τον ευεργέτη του με συνοπτικές διαδικασίες.

Η δεύτερη μεγάλη καμπή ήταν αμέσως μετά το δημοψήφισμα του 2015. Μια ημέρα μετά από το δημοψήφισμα που προκάλεσε έτρεξε ολοταχώς στις Βρυξέλλες για να προδώσει όλα όσα είχε πει τα προηγούμενα χρόνια του αντιμνημονιακού «αγώνα», αλλά και όλα όσα είχε υποστηρίξει προπαγανδίζοντας το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Στις Βρυξέλλες θα υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, πολύ χειρότερο από αυτό που κατηγορούσε τους αντιπάλους του ότι ήθελαν να υπογράψουν. Διέγραψε από το κόμμα όλους όσους θέλησαν να μείνουν συνεπείς σε αυτά που έλεγαν προεκλογικά και πριν το δημοψήφισμα. Και αφού είπε ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους προκήρυξε νέες εκλογές διαφημίζοντας ένα παράλληλο πρόγραμμα και μνημόνιο light.

Όλες οι σημαντικές στιγμές του κ. Τσίπρα εμπεριέχουν δύο βασικά στοιχεία, ψεύδος και προδοσία. Σε κάθε του βήμα προς τα εμπρός κάποιος ή κάποιοι, πότε λίγοι και πότε εκατομμύρια, μετατρέπονται σε θύματά του, και το ψεύδος και η προδοσία δεν είναι συμπτωματικά, δεν γίνονται λόγω απειρίας ή απλά λόγω κάποιου τακτικισμού. Το ψεύδος και η προδοσία είναι οι μοναδικές ικανότητες που έχει. Τόσα ξέρει τόσα κάνει.

Δεν είχε περάσει ούτε ένα εικοσιτετράωρο από το τελευταίο διάγγελμα ψεύδους, όπου είχε αναγγείλει ότι οι Σκοπιανοί με την συμφωνία αποδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι «Η βάση της συμφωνίας είναι το πώς η Ελλάδα ερμηνεύει και κατανοεί τον όρο Μακεδονία. Και αποδέχθηκαν το πώς εμείς κατανοούμε και ερμηνεύουμε τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει η ανακοίνωση της συμφωνίας να γίνει όταν η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Βουλή θα ψήφιζε το 4ο μνημόνιο. Το να προκαλείς μια εθνική ήττα προσπαθώντας να αποκρύψεις την προηγούμενη είναι η πολιτική παρακαταθήκη του κ. Τσίπρα. Θα ήταν έκπληξη να περιμένει κάποιος κάτι διαφορετικό από ένα αμόρφωτο, άξεστο και ανήθικο τέκνο της Μεταπολίτευσης. Προδότης erga omnes, έναντι όλων ελληνιστί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου