Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Έτσι ξεφτίλισε την Αριστερά ο Τσίπρας

Η πορεία του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου είναι παροιμιώδης και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Ενδείκνυται ακόμη και για μελέτη σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά όταν αυτή καθορίζεται από το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα του κομμουνισμού. 

Ο τύπος που κυβερνά σήμερα τη χώρα γράφτηκε μέλος στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος, όταν κατέρρεε το ανατολικό μπλοκ και αποκαλυπτόταν η εξαθλίωση και ο φασισμός που βίωσαν εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είχαν την ατυχία να ζουν σε αυτούς τους "παραδείσους". Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου έγινε γνωστός από τις καταλήψεις του 1992 και με τη χαρακτηριστική φάτσα αναρχικού έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην Άννα Παναγιωταρέα. Τελειώνοντας το Λύκειο και αφού δεν πέρασε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, γράφτηκε σε βουλγαρικό πανεπιστήμιο και την επόμενη χρονιά μετεγγράφηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Βρισκόταν καθημερινά στο ΕΜΠ, αλλά όχι εντός της αιθούσης, όπως έχουν πει αρκετοί πρώην καθηγητές του. Μάλιστα, πήρε και Μεταπτυχιακό στη Χωροταξία το οποίο υπέγραψαν καθηγητές, τους οποίους στη συνέχεια έκανε υπουργούς για να τους ευχαριστήσει! Η παρουσία του σημερινού πρωθυπουργού στο πανεπιστήμιο ήταν αποκλειστικά στα... τραπεζάκια της νεολαίας του τότε Συναπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. 

Μετά τη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και προερχόμενος από εύπορη οικογένεια, κατάλαβε ότι μάλλον το ΚΚΕ δεν του ταίριαζε. Έτσι, μαζί με άλλους συντρόφους που σήμερα είναι υπουργοί, προετοίμαζε την... επαναστατική δράση του... φρουί ζελέ. Το 2008 πέτυχε να γίνει αρχηγός του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ με προσωπική παρέμβαση ενός φραγκάτου Αριστερού, του Αλέκου Αλαβάνου. Μάλιστα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ως υπουργός Εθνικής Αμύνης έφερε νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαλλάσσονται της στρατιωτικής θητείας όσοι είναι αρχηγοί κομμάτων. Έτσι, ο... ναύτης Τσίπρας γλίτωσε κάποιους μήνες από τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Εξ αυτού του λόγου, οι ευεργέτες του θα έπρεπε να αποζημιωθούν. Έστω και με μια αποφυλάκιση από τον Κορυδαλλό! Όλα Αριστερά, σεμνά και ταπεινά! 

Ο άνθρωπος που κυβερνά σήμερα τη χώρα πορεύτηκε μέσα από την πολιτική απάτη, καλλιέργησε το αντιμνημονιακό ρεύμα, είπε ψέματα, εξαπάτησε τους πολίτες, έγινε πρωθυπουργός, εξαθλίωσε τον λαό, προκάλεσε ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ, επέδειξε θράσος και ασέβεια και δε ζήτησε ούτε μία συγγνώμη. Επιπλέον, ως... γνήσιος αριστερός που μάχεται υπέρ της δημόσιας παιδείας, πήγε τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ την ίδια στιγμή αβαντάρει την κατάσταση ανομίας και μπαχαλοποίησης του δημόσιου πανεπιστημίου. 

Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου παίρνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (το οποίο θα πουλούσε...) και κάνει βόλτες μεταξύ άλλων και για αναψυχή μετά της οικογενείας του. Ένα καλοκαίρι πέρασε μερικές μέρες ξεγνοισιάς σε βίλα εφοπλιστή στο Λαγονήσι, ενώ έτερη εφοπλιστική οικογένεια προσέφερε το υπερπολυτελές κότερο της για να ξεκουραστεί καθώς τον έβλεπαν να είναι πολύ κουρασμένος! Όλως τυχαίως, η ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους προτάθηκε από τον ίδιο για να καταλάβει θέσεις κύρους. Και όλα αυτά συνέβησαν λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, για την οποία δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη από τα θύματα. 

Κάπου εδώ έχουμε το πλήρες προφίλ ενός αριστερού, μουράτου, τυχοδιώκτη, ανεπάγγελτου και "σκαφάτου" Αριστερού. Όσοι πίστεψαν σε αριστερούς που θα έφερναν την... ανάσταση στη ζωή τους, καλό είναι να έχουν στο μυαλό σας το... πρότυπο του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου. Προσφέρεται για την ανάλυση και της δικής μας συμπεριφοράς σε σχέση με τα κριτήρια και τις τελικές επιλογές σας. Πάντως, πρέπει να ξέρετε ότι μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται για τις περιπτώσεις όπου ένας αριστερός... χαϊδεμένος μπορεί να βγει... μάπα! Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι περιβόητοι "αριστεροί κοινωνικοί αγώνες" δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προπέτασμα καπνού για να βολεύονται και να παρασιτούν κάποιοι εις βάρος των πολλών. Καταλάβαμε πλέον ότι στόχος της νεοκομμουνιστικής αριστεράς είναι η εξαθλίωση του λαού και η επιβίωση μιας συγκεκριμένης ελίτ. Τώρα όλοι πρέπει να έχουμε γίνει λίγο πιο σοφοί. Τι λέτε; Το ΄χουμε; 

Η ζωή δίνει μαθήματα σε όλους. Αν τα έχουμε πάρει, τότε ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε στις εκλογές που έρχονται. Δηλαδή, στις Ευρωεκλογές, στις Αυτοδιοικητικές και στις εθνικές όποτε κι αν γίνουν αυτές. Ο Τσίπρας ξεφτίλισε την έννοια της Αριστεράς και απομυθοποίησε τον τρόπο δράσης και τα βαθύτερα κίνητρα της. Απομένει μια απλή λεπτομέρεια: να αποδείξουμε εμπράκτως στην κάλπη, ότι δεν είμαστε ξεφτιλισμένοι και δεν ανεχόμαστε τους τύπους που μας ξεφτιλίζουν πουλώντας αριστεροσύνη... 

2 σχόλια:

 1. Συμφωνώ απολύτως και προσθέτω ότι ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους λεγόμενους δεξιούς, οι οποίοι κατέστρεψαν την χώρα σε αγαστή συνεργασία με τους αριστερούς. Γι αυτό λοιπόν στις επόμενες εκλογές, Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την περασμένη εβδομάδα γράφτηκαν πολλά για την εργολαβική δραστηριότητα της οικογένειας Τσίπρα.

  Η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, που ιδρύθηκε το 1970 και, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς της, έκανε «χρυσές δουλειές» με το καθεστώς της δικτατορίας, ήταν η «Ηρακλής» Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων.

  Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, πρόεδρος της εταιρείας ήταν ο πατέρας του Πρωθυπουργού, Παύλος Τσίπρας, και διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του, Ηρακλής Τσίπρας, ο οποίος ήταν στέλεχος της ΕΔΑ, ενώ συμμετείχε και στη δράση της αντιστασιακής οργάνωσης «ΔΕΚΑ» Κρήτης που είχε ιδρυθεί με άλλους αγωνιστές οι οποίοι ανέλαβαν δράση κατά της χούντας.

  Ο Ηρακλής Τσίπρας, όπως αφηγείται ο Φοίβος Ιωαννίδης, που επίσης συμμετείχε στη «ΔΕΚΑ», διέφυγε τη σύλληψη και αργότερα απέκτησε ρόλο επί Ασλανίδη στον Παναθηναϊκό. «Καταδικάστηκε μεν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, αλλά έμεινε μόνο την παραμονή της δίκης μας στη φυλακή, αφού του χορηγήθηκε παρανόμως αναστολή, δοθέντος ότι είχε καταδικαστεί προδικτατορικά δύο φορές για απάτη σε ποινή πάνω από έξι μήνες η καθεμία» λέει σήμερα ο Φοίβος Ιωαννίδης.

  Στο ερώτημα εάν πλούτισε η οικογένεια Τσίπρα με την κατασκευαστική δραστηριότητά της στα χρόνια της χούντας, έρχονται να «απαντήσουν» οι τρεις πρώτοι ισολογισμοί της «Ηρακλής» Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων!

  Συγκεκριμένα, από τους ισολογισμούς των ετών 1971 (δημοσιεύτηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 1972 στο «Βήμα της Κυριακής»), 1972 (δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 1973 στη «Βραδυνή») και 1973 (δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 1974 στο «Βήμα») της εταιρείας «Ηρακλής» των αδελφών Τσίπρα, που φέρουν τις υπογραφές τους, προκύπτει ότι τα «κέρδη προς διάθεσιν» ήταν συνολικά περίπου 34 εκατομμύρια δραχμές!

  Υπενθυμίζεται ότι τότε ο μηνιαίος μισθός ενός μέσου δημοσίου υπαλλήλου ήταν μόλις 4.000 δραχμές!

  Ωστόσο, όπως προκύπτει από τους ίδιους ισολογισμούς και σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι δουλειές της «Ηρακλής» με το καθεστώς των συνταγματαρχών ήταν πολύ μεγαλύτερες.

  Συγκεκριμένα, στους ισολογισμούς των ετών 1972 και 1973 αναφέρεται ότι τα «έργα υπό εκτέλεσιν» της τεχνικής εταιρείας «Ηρακλής» ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες για την εποχή εκείνη ποσό των 378 εκατομμυρίων δραχμών!

  Υπενθυμίζεται ότι πολύ αργότερα η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα ήταν η «ΑΤΕ Τσίπρας», μία από τις χιλιάδες μικρομεσαίες και προβληματικές του κλάδου.

  Στο τέλος, όταν πέθανε ο πατέρας του Πρωθυπουργού Παύλος Τσίπρας, η εταιρεία πωλήθηκε και μετονομάστηκε σε «Μέδουσα». Οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Μέδουσα» την ξεφορτώθηκαν εκ νέου και την έδωσαν, κατά σύμπτωση, στον όμιλο του Χρήστου Καλογρίτσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή