Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Φιλοσοφία συριζομούρηδων: Ομολογούν λάθη, αλλά επιμένουν σε αυτά !!

Ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι έλαβαν το μήνυμα της ήττας με δέκα μονάδες στις ευρωεκλογές και πως… αλλάζουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη λαχαναγορά του Ρέντη δήλωσε ότι «δεν κάναμε θαύματα, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα». Λίγες ώρες αργότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» ομολόγησε πως «δεν είχαμε φροντίσει την καθημερινότητα».

Η υποκρισία έχει τα όριά της. Και σε σχέση με το κοντινό παρελθόν αλλά και με το παρόν. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών μέχρι την ημέρα των ευρωεκλογών, στις 26 Μαΐου, επέμεναν ότι ήταν η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Διαλαλούσαν πως τα είχαν κάνει όλα τέλεια, πως κατείχαν το αλάθητο. Βροντοφώναζαν ότι η οικονομία πετάει, ότι οι μισθοί αυξάνονται, ότι δεν μείωσαν τις συντάξεις, ότι δεν είχαν επιβαρύνει πολύ τη μεσαία τάξη.

Πανηγύριζαν γιατί είχαν πετύχει ένα «θαύμα». Και το «θαύμα» το πέτυχαν γιατί όπως υποστήριζε ο Αλέξης Τσίπρας η οικονομία είναι το «ατού» του.

Τώρα τι έγινε; Έπρεπε να χάσουν με δέκα μονάδες για να ομολογήσουν ότι τελικά η κυβέρνησή τους δεν ήταν τέλεια; Δεν είχαν καταλάβει ότι τα επώδυνα μέτρα που εφάρμοσαν τσάκισαν την πραγματική οικονομία; Δεν είχαν καταλάβει ότι τόσο η μεσαία τάξη όσο και οι μικρές επιχειρήσεις χτυπήθηκαν από την ιδεοληπτική υπερφορολόγηση που επέβαλαν; Δεν είχαν καταλάβει ότι μείωσαν τις παλαιές συντάξεις; Δεν είχαν καταλάβει ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου οι νέοι συνταξιούχοι έχουν αποδοχές έως και 40% χαμηλότερες; Δεν είχαν καταλάβει ότι έστελναν «στα… τσακίδια» -όπως έλεγε και ο Καρανίκας- τους επενδυτές; Δεν είχαν καταλάβει ότι μπαχαλάκηδες και ρουβικωναίοι κάνουν ό,τι γουστάρουν; Δεν είχαν καταλάβει ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου και τον νέο ποινικό κώδικα αποφυλακίζουν εκατοντάδες κακοποιούς;

Προφανώς και γνώριζαν, αλλά συνέχισαν να εξαπατούν τους πολίτες. Από το ένα ψευδοαφήγημα πήγαιναν στο άλλο. Επιχειρούσαν να δημιουργήσουν και πάλι αυταπάτες στην κοινωνία παρουσιάζοντας μια ουτοπική εικόνα που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αλλά το ζήτημα πλέον είναι άλλο. Γιατί τώρα μπορεί να ψελλίζουν πλέον τα λάθη τους, όμως επιμένουν σε αυτά. Συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για τα υπερπλεονάσματα που πέτυχαν. Συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για τον νόμο Κατρούγκαλου. Συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την επιδοματική πολιτική προς μια κοινωνία που φτωχοποίησαν ακόμα περισσότερο με το ολόδικό τους μνημόνιο. Συνεχίζουν να κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα στον τομέα της ασφάλειας.

Άρα τι νόημα έχει να ομολογούν εντελώς υποκριτικά τα λάθη τους όταν επιμένουν σε αυτά; Αν είχαν κατανοήσει πραγματικά τις αστοχίες τους, τότε θα έπρεπε να «ακυρώσουν» το σύνολο των πολιτικών με τις οποίες κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θεωρούν ότι με μια επιφανειακή συγγνώμη οι πολίτες θα τα ξεχάσουν… όλα. Και κάνουν ακόμα ένα μεγάλο λάθος, το οποίο θα «πληρωθεί» στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου