Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Απρόσφορος απόπειρα εξαπάτησης ... Εξ ευηθείας !!!


Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας και μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, δυστυχώς υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στο πολιτικό σκηνικό που δείχνουν πως ακόμη δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να πάρουμε χαμπάρι τι συνέβη στη χώρα. Και το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αν έχουμε κατανοήσει τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα…

Από το πρωί έως το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας καταστροφολογεί και… προφητεύει ότι αν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. θα ξανάρθουν «μαύρες ημέρες» ΔΝΤ. Το Μνημόνιο και το ΔΝΤ τα έφερε η χρεοκοπία. Η οικονομία εκτροχιάστηκε δημοσιονομικά γιατί το «μοντέλο» βασιζόταν στον κρατισμό και στην πολιτική των μη μεταρρυθμίσεων. Αυτό το «μοντέλο» ακολούθησαν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις από τη Μεταπολίτευση και μετά και σε αυτό το «μοντέλο» πιστεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι, βέβαια, επιμένουν να «πιστεύουν» ότι η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο γιατί ο Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα. Κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να πουλάνε «παραμύθια» και να ισχυρίζονται ακόμη ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε ρήξη με την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός αποθεώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου για να ξυπνήσει «αντιδεξιά» αντανακλαστικά, ενώ παράλληλα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως «κατέστρεψε» τη χώρα και επιχειρεί ο ίδιος να πείσει ότι είναι το νέο… ΠΑΣΟΚ. Βγαίνει νόημα; Όχι, βέβαια. Έτσι κι αλλιώς όμως έχει χαθεί η μπάλα. Αυτή είναι και η βασική συνταγή του λαϊκισμού: να λες λόγια που ακούγονται όμορφα στον κόσμο κι ας μην βγαίνει κανένα νόημα.

Κανένα νόημα, επίσης, δεν βγαίνει και από τις αντιδράσεις πολιτικών που βρίσκονται εμφανώς σε θέση οφσάιντ. Η Τώνια Μοροπούλου, που είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ισχυρίζεται ότι δεν είχε «καταλάβει» πως εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της. Τα ίδια με τη Λοΐζου. Και αφού αποκαλύφθηκε το φάουλ, δεν αποσύρθηκε από μόνη της, έπρεπε να της το υποδείξουν. Και αφού αποσύρθηκε τριγυρίζει στα μέσα ενημέρωσης και συνεχίζει να λέει τις ίδιες… ασυναρτησίες, πως δεν ήξερε, δεν ρώταγε κ.λπ.

ΘΑ πάρουμε χαμπάρι κάποια στιγμή ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα ψέματα και με τα ψευδοαφηγήματα; Η ανάταξη της οικονομίας και της χώρας δεν θα γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού! Αντί να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, ας βγει ο Αλέξης Τσίπρας που κατηγορεί τη Ν.Δ. ως… ΔΝΤ και να πει… Ποιες είναι οι προτάσεις του για την… υπό χρεοκοπία ΔΕΗ; Για τις βαθιά ελλειμματικές αστικές συγκοινωνίες; Για τη δομή και την ποιότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου; Για τις αναγκαίες βαθιές τομές στην Παιδεία και την Υγεία; Γιατί όλα τα υπόλοιπα που λέει κάθε μέρα είναι απλή πολιτικολογία χωρίς καμία ουσία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου