Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ένας τραγικός αλέκσις, στη μέση του… πουθενά


Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, σήμερα το βράδυ πήγε στο «βοθροκάναλο» του ΣΚΑΪ. Και έδωσε συνέντευξη σε εκείνους που μέχρι χθες κατηγορούσε ως «βιομηχανία fake news». Τίποτα βέβαια δεν θα τον εμποδίσει αύριο αν το… ξανασκεφτεί να καταγγείλει και πάλι το τηλεοπτικό κανάλι.

Εννοείται πως ο 60άρης από την Τρίπολη, που υποτίθεται πως έπεισε τον πρωθυπουργό να πάει στον ΣΚΑΪ, υπάρχει μόνο στη φαντασία της επικοινωνιακής ομάδας του Μαξίμου. Είναι οι γνωστοί κατασκευαστές ψευδοαφηγημάτων που έως το πρωί της 26ης Μαΐου ήθελαν να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση τα είχε κάνει όλα τέλεια, είχαν πείσει και οι ίδιοι τους εαυτούς τους ότι θα έχαναν με δύο μονάδες, αλλά από το ίδιο βράδυ άρχισαν να μιλούν για το πώς θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη. Είναι οι ίδιοι που πριν από τριάντα χρόνια ισχυρίζονταν πως το Τσέρνομπιλ δεν υπήρχε, αλλά ότι ήταν μια προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του, όμως, έχουν κάνει την «κωλοτούμπα»… επιστήμη. Σχεδόν σε όλα τα ζητήματα έχουν κάνει τα ακριβώς αντίθετα από όσα υποστήριζαν με πάθος. Τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, η απόγνωση πια ξεχειλίζει. Ο «ηγέτης» που θα διέγραφε όποιο στέλεχός του εμφανιζόταν στον ΣΚΑΪ τώρα θα πάει ο ίδιος στα στούντιο για να «πολεμήσει» το σύστημα εκ των έσω.

Είναι γνωστό πως η αποθέωση από τη γελοιοποίηση απέχουν ελάχιστα. Αλλά η τελευταία «κωλοτούμπα» έχει τη μικρότερη σημασία και τουλάχιστον δεν πρόκειται να την πληρώσουν οι πολίτες. Τέτοιες ημέρες πριν από τέσσερα χρόνια έγινε η μεγάλη «κωλοτούμπα». Από εκεί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια, ξαφνικά ένα πρωί ο πρωθυπουργός και οι αυλικοί του εμφανίστηκαν να πανηγυρίζουν γιατί υπέγραψαν το δικό τους Μνημόνιο. Και έβαλαν μπόλικες «αριστερές» σάλτσες για να κρύψουν τον εξευτελισμό τους.

Ισχυρίζονταν ότι το δικό τους Μνημόνιο ήταν «πατριωτικό» όχι «προδοτικό», όπως των προηγούμενων. Έλεγαν πως θα εφαρμόσουν ένα «παράλληλο πρόγραμμα». Και ύστερα από λίγο ξεκίνησαν το τσουνάμι υπερφορολόγησης και το «κυνήγι» της μεσαίας τάξης.

Η εκλογική συντριβή για τον Αλέξη Τσίπρα είναι αναπόφευκτη. Η μεγαλύτερη πλάκα, πλέον, θα αφορά στην επόμενη ημέρα. Τι θα απογίνει ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς… βαρβάρους. Αριστερός πια δεν είναι, έχει εφαρμόσει τα πιο επώδυνα μνημονιακά μέτρα. Κεντροαριστερός μεταρρυθμιστής δεν είναι, οι ιδεοληψίες που κουβαλάει από το παρελθόν δεν εξαφανίζονται με «κωλοτούμπες». Θα μείνει στη μέση του… πουθενά και απλά θα παρακολουθεί τη χώρα να πηγαίνει, επιτέλους, μπροστά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου