Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Κατά την αξία τους, και τα μικρά ποσοστά τους !!


Μετά από δύο εβδομάδες που το πολιτικό σκηνικό ασχολούνταν με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών -κάτι που κούρασε και τους πολίτες-, ήρθε η ώρα να ξαναμπούν μείζονα θέματα στο τραπέζι.

Η συμφωνία για την απόκτηση έως και 40 F-35 είναι ένα από αυτά. Η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας αυξάνεται σημαντικά. Τα υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη δημιουργούν υπεροπλία στην Πολεμική Αεροπορία έναντι της Τουρκίας.

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό. Από το 2019 έως σήμερα έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η απόκτηση των μαχητικών Rafale και των φρεγατών Belh@rra. H προσφορά δωρεάν πακέτου αμυντικής βοήθειας από τις ΗΠΑ.

Και όλα αυτά δεν… έτυχαν, αλλά πέτυχαν. Γιατί η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν συναινούν στην απόκτηση των F-35. Η Κουμουνδούρου, εξάλλου, ήταν αρνητική σχεδόν σε όλο το πλαίσιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων. Και στις αμυντικές συμφωνίες με Ουάσιγκτον και Παρίσι, αλλά και στα αεροσκάφη Rafale. Κραυγάζουν για το κόστος, ενώ αν δεν παίρναμε τα F-35 θα κραύγαζαν για την… ισχυροποίηση της Τουρκίας.

Εδώ, αξίζει να θυμηθούμε πως η Τουρκία ήταν έτοιμη να παραλάβει τα δικά της F-35, αλλά οι ΗΠΑ την έθεσαν εκτός προγράμματος λόγω των ρωσικών S-400 και των παιχνιδιών με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν και όσοι εμφανίζονται υπέρ της επανεκλογής Τραμπ. Γιατί δύσκολα με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα είχε πέσει τέτοιο «άκυρο» στον Ερντογάν.

Πάμε, όμως, παρακάτω. Ποιες θα ήταν οι ισορροπίες, αν η Τουρκία είχε πάρει F-35 και η Ελλάδα δεν είχε καν αναβαθμίσει τα F-16; Αν δεν είχαμε πάρει τα Rafale και δεν είχαμε παραγγείλει τις φρεφάτες Belh@rra; Τότε, τι θα έλεγε η αντιπολίτευση;

Και τώρα που τα πράγματα ήρθαν «ανάποδα» και η Ελλάδα ισχυροποιείται απέναντι στην Τουρκία, γιατί και πάλι γκρινιάζουν; Πολύ απλά, γιατί έχουν επιλέξει τη μικροκομματική αντιπολίτευση του «όχι σε όλα».

Tο ίδιο έκαναν και με την επιστολική ψήφο για τους Ελληνες του εξωτερικού. Το ίδιο ετοιμάζονται να πράξουν και με τα μη κρατικά ΑΕΙ. Το ίδιο θα κάνουν και σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γι’ αυτό ας μην απορούν γιατί ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πολιτικό σκηνικό. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούν μικροκομματική αντιπολίτευση και έχουν τα μικρά ποσοστά που τους αξίζουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου