Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Από "αμόκ" ...εξουσίας κατελήφθη ο Γιώργος. Καμία συναίνεση - εκλογές εδώ και τώρα. Επιμένει.!!!



Τη διενέργεια εκλογών ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του Καλαμάτα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και για διχασμό της κοινωνίας.

Δεν απέκλεισε ακόμη και την κρατικοποίηση των τραπεζών αν το απαιτούν οι ανάγκες της οικονομίας.

Φιλοξενούμε μόνο τις δηλώσεις του:
------------------------------------------
  • Έκανα μια ξεκάθαρη πρόταση στον πρωθυπουργό για την διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές ή και μαζί τους και συμφωνία για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
  • Αν κοιτάζαμε το μικροκομματικό μας συμφέρον θα αφήναμε την κυβέρνηση να καταρρέει κάθε μέρα, αλλά μας ενδιαφέρει η Ελλάδα, μας ενδιαφέρει να προλάβουμε τα χειρότερα.
  • Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα, δώστε το λόγο στον ελληνικό λαό.
  • Είμαστε εδώ για να φέρουμε μήνυμα αλλαγής.
  • Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, έχουν αποτύχει σε όλα τα μέτωπα.
  • Η κυβέρνηση δανείστηκε 16 δις. ευρώ παραπάνω σε κάθε χρόνο της διακυβέρνησής της, χρεώνοντας έτσι κάθε έλληνα με 8 χιλιάδες ευρώ παραπάνω.
  • Που πήγαν τα λεφτά;
  • Δανείσου αν θες αλλά όχι τα χρήματα να πηγαίνουν σε παχυλούς μισθούς, ρουσφετολογικές προσλήψεις, ύποπτες συμβάσεις και άχρηστη κρατική διαφήμιση προκειμένου να χειραγωγηθούν τα ΜΜΕ.
  • Στο μέσον μιας περιόδου κρίσης, χρειάζεται αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, και η κυβέρνηση ότι όχι μόνο τις μείωσε, αλλά και δεν έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ αφήνοντας έτσι τη χώρα ανοχύρωτη στη διεθνή κρίση.
  • Δεν ζήτησαν καν τη γνώμη μας για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης πριν το καταθέσουν στην ΕΕ, και ζητούν τώρα συμβολή στη συναίνεση. Συναίνεση σε τι; Για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και να κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας; Ούτε ανοχή, ούτε συνενοχή. Είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία.
  • Το σχέδιο του Κινήματος διαφέρει από όσα λέει και κάνει η ΝΔ, και το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η προστασία των αδύναμων, της μεσαίας τάξης, της αγροτιάς και η τόνωση της ζήτησης στην αγορά, και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ρευστότητα αν χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα και κρατικοποιήσεις τραπεζών.
  • Θα προβούμε σε μεγάλες και απαραίτητες τομές για την Ελλάδα με την αποκέντρωση του κράτους, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο με βάση την πράσινη ανάπτυξη και την επένδυση στον άνθρωπο.
  • Θα δημιουργήσουμε ένα άλλο κράτος δικαίου και οι αγορές δεν θα αυτορυθμίζονται, καθώς αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής, ενώ το αποκεντρωμένο κράτος, υπό την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα εποπτεύει και θα βάζει κανόνες.
  • Η Ελλάδα θα ξαναβρεί την παρουσία της στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και διεθνώς, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να διαπραγματεύεται με αποτελεσματικότητα.
  • Το ΠΑΣΟΚ θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει τους στόχους του, από την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, και στην αύξηση της πίττας μέσω της πράσινης ανάπτυξης, όπου το κράτος δεν θα σπαταλά, αλλά θα κάνει χρηστή διοίκηση.
  • Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαλέξει την έξοδο από την κρίση και όχι τη χρεωκοπία και ο λαός με την ψήφο του έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους και φυσικά θα διαλέξει ΠΑΣΟΚ.
  • Είμαστε η παράταξη που μπορεί να ενώσει το λαό γύρω από ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης, που μπορούμε να ενώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, τα καλά μυαλά και την εμπειρία που διαθέτει η χώρα με τους πιο αδύναμους για να πάμε όλοι μαζί μπροστά, διότι ότι όταν η κυβέρνηση αξιοποιεί τους «κουμπάρους» και τους «κολλητούς», τότε είναι που η χώρα στερείται τα ικανότατα στελέχη που διαθέτει.
  • Μπορούμε να ενώσουμε τους έλληνες γύρω από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Τάδε έφη κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Π.Ε.

6 comments:

  1. Και γιατί ρε δερβίση Γιώργο δεν τα έκανες πράξη όλα αυτά όταν εσύ με το μπαμπά σου κυβερνούσατε τη χώρα και τα θυμήθηκες τώρα; Αλλά ξέχασα τότε λέγατε βυθίσατε το //χόρα//. Καμια σχέση με τη χώρα. Σοβαρέψου Αμερικανάκι.
    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου, βρε Ηλία με το ιστορικό μνημονικό σου! Ο Γιωργάκης φταίει που η Ελλάδα είναι μπάχαλο; Αν φταίει η αντιπολίτευση, τι να πούμε για την κυβέρνηση; Γι΄αυτή την κυβέρνηση, που δεν ξέρει, δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει τίποτε! Όλα πρέπει να γίνονται με τον αυτόματο πιλότο! Χεστήκαμε για το Γιωργάκη, τον Κωστάκη και όλους τους ανόητους της πολιτικής, που επιζούν στην Ελλάδα, επειδή εσύ, αγαπητέ Ηλία, μαζί με τους συνέλληνές σου τους ψηφίζετε, τους στηρίζετε και τους ... απολαμβάμετε!
    Γερμανοηπειρώτης/Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κ.Γερμανοηπειρώτη. Πιστεύεις στα αλήθεια ότι αυτό το Αμερικανάκι θα σώσει την Ελλάδα. Από όπου και αν τα πιάσεισ τα πασόκια λερώνεσαι. Τι να πεις. Χρηματιστήρια, Μίζες, Μιμές, Πάμπερς, Κωσκοτάδες, Οτσαλάν, Ίμια και βάλεεεεεεεεεεεεεεεεε.
    Τώρα αυτό το παπούς, πατέρας και εγγονός πρωθυπουργοί δεν σε προβληματίζει καθόλου; Πότε θα γλιτώσουμε από παπα..τζιλίκι ρε φίλε; Φίλε το κόβω από τη ρίζα και αυτό το μόμολο δεν το ψηφίζω. Κομένα και ραμένα. Εγώ ξινισμένη σούπα δεν την δοκιμάζω γιατί βρομάει από χιλιόμετρα. Τώρα εσένα μπορεί να σου αρέσει δικαιωμά σου.
    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε μου Ηλια .
    Χαιρομαι διαβαζοντας τα σχολια σου, που ειναι γεματα, εθνικο παλμο, εθνικοφροσυνη, και υγια πατριωτικα αισθήματα.
    Χτυπηστε τον κρυφοκκομμυνιστη Γεωργακη. Η πατρις κινδυνευει.

    ΣΤ ΠΑΤΤΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε ΣΤ ΠΑΤΤΑΚΕ εγώ εκφράζω την άποψή μου χωρίς να σε ειρωνεύομαι. Αν εσένα είναι αυτό το στιλ του διαλόγου σου συνέχισε το.
    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχεις την απαιτηση να σε παρουμε και στα σοβαρά?

    ....ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή