Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Νικ. Παπαδόπουλος. Η άλλη Ελλάδα, οι άλλοι Έλληνες.!

Διαβαζω στο σημερινο Βημα:

"...Ο γενετιστής και βιολόγος του καρκίνου και επικεφαλής ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ, η οποία προέβη σε μια σημαντική ανακάλυψη, ειναι ο Ελληνας από την Θεσσαλονικη Νικολαος Παπαδοπουλος. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο νέα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με τον καρκίνο των ωοθηκών στις γυναίκες, βήμα το οποίο δίνει αντίστοιχες νέες ελπίδες για τη θεραπεία της ασθένειας.
Αντιμετωπίζοντας καθημερινά την «κατάρα» της αρρώστιας, ο κ. Παπαδόπουλος παραμένει αισιόδοξος. "Αν δεν υπήρχε ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου δεν θα εργαζόμουν σε αυτό τον τομέα" δηλώνει φανερά ικανοποιημένος όσο και αισιόδοξος που η έρευνά του θα βοηθήσει τους καρκινοπαθείς και θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές εργασίες..."

Η ανακάλυψη
Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από 18.000 γονίδια. Από αυτά η ερευνητική ομάδα του κ. Ν. Παπαδόπουλου, αποτελούμενη συνολικά από 13 άτομα, συλλέγοντας δείγματα από οκτώ κατάλληλους ασθενείς, εντόπισε τα δύο μεταλλαγμένα (ΑRΙD1Α και ΡΡΡ2R1Α). Συγκεκριμένα, το ΑRΙD1Α ήταν μεταλλαγμένο σε ποσοστό άνω του 57% των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών. Σε αντίθεση με άλλα γονίδια που έχουν προσδιοριστεί, το ΑRΙD1Α για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι σχετίζεται με αυτή την ασθένεια. Η ερευνητική ομάδα θεωρεί ότι αυτός είναι ένας πρώτος καλός δείκτης για τον συγκεκριμένο καρκίνο. Ελπίζουν πλέον στη μελλοντική δημιουργία φαρμάκων που θα οδηγήσουν σε θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών.
_______________
Είναι η Άλλη Ελλαδα, οι αλλοι Ελληνες, που θα σωσουν την κατεστραμμενη χωρα που ζουμε.

Ιασων
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου