Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μας δουλεύουν;

Προσέξτε μια κρίσιμη λεπτομέρεια από την τελευταία επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα. Ο Γάλλος πρόεδρος ήρθε, μας είπε «δυο κουβέντες» της παρηγοριάς, του στιλ «η Ελλάδα οριστικά θα παραμείνει στο ευρώ» και «δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη» και μετά βιάστηκε να πάει στο ...ταμείο. Τουτέστιν, να εισπράξει το "κάτι τις" του, για τα ωραία λόγια της συμπαράστασης, τα οποία, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ποτέ δεν λέγονται δωρεάν.

Και τι έκανε: Προσπάθησε να μας πασάρει τέσσερις φρεγάτες και δύο συνοδευτικά... αεροπλάνα, για τις έρευνες στο Αιγαίο. Γνωρίζοντας ότι η οικονομική και δημοσιονομική μας κατάσταση είναι τραγική. Οι τύποι, πάντως, είναι μεγάλοι "μαέστροι". Λέει στην αρχή: "Τα ελληνικά ενεργειακά αποθέματα είναι και ευρωπαϊκά". Κι έτσι μας ...ζεσταίνει Κι αμέσως μετά, μας βάζει κάτω από το κρύο νερό: "Για να τα προστατέψετε, όμως αγοράστε και αυτά τα οπλικά συστήματα". Δηλαδή, μονά - ζυγά, δικά τους.

Και είναι να αναρωτιέται κανείς: Μα καλά, μας δουλεύουν; Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο. Ποιο; Το ότι εμείς το συζητάμε! Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αντί να τα αγοράσουν να τα προμηθευτούν με ...leasing. Επειδή, όμως, κι αυτό κοστίζει, σημειώστε το λογαριασμό: από 50 εκατ ευρώ έκαστη, ετησίως. 
Κι εύλογα γεννάται το ερώτημα: από που θα βρεθούν (κι αυτά) τα λεφτά; Ως γνωστόν, στο υπουργείο Οικονομικών τους λείπουν τα 99 για να βάλουν στην άκρη 100 ευρώ, που λέει ο λόγος, και στο Πεντάγωνο παζαρεύουν φρεγάτες; 

Αν αυτό δεν είναι η αποθέωση του παραλόγου, τότε τι είναι; 
Και καλά, οι Γάλλοι τη δουλειά τους κάνουν. Εμείς;

Ο Τειρεσίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου