Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ζούμε σε ..."ονειρεμένη χώρα" !!


Αν κάποιος δεν γνωρίζει τίποτα για την Ελλάδα και προσγειωθεί στη χώρα μας τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, θα νομίζει ότι βρέθηκε στον… Παράδεισο!

Χαρούμενοι «κομπάρσοι» εργάτες που δουλεύουν φορώντας τρέντι γυαλιά ηλίου χαιρετούν χαμογελαστοί τον Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης «υποδέχεται» τους πρώτους συρμούς για το μετρό της Θεσσαλονίκης που έφτασαν στην πόλη μόλις εννιά ημέρες πριν από τις εκλογές, που όμως απλώς προορίζονται για τα δοκιμαστικά δρομολόγια, τα οποία θα αρχίσουν πιθανότατα το φθινόπωρο!

Τι σύμπτωση! Τη Δευτέρα 20 Μαΐου θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια του «γρήγορου» ηλεκτρικού τρένου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, που θα κάνουν τη διαδρομή σε μόλις 3 ώρες και 57 λεπτά.

Την ίδια ημέρα σχεδόν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι χαμογελαστοί θα κάνουν ουρές στα ΑΤΜ -αυτή τη φορά όχι λόγω των capital controls- για να κάνουν ανάληψη του «δώρου»… Πάσχα… Χριστουγέννων… κάλπης, όπως θέλετε μπορείτε να το πείτε.

Από την ίδια ημέρα θα μειωθεί και ο ΦΠΑ στην εστίαση και σε εκατοντάδες τρόφιμα. Και τώρα οι πολίτες θα είναι χαρούμενοι, όχι όπως ήταν… μίζεροι στην εποχή των «προδοτών» Σαμαροβενιζέλων, όταν και πάλι ο ΦΠΑ βρισκόταν σε αυτά τα επίπεδα.

Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή των ευρωεκλογών είναι βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του θα στήσουν ένα σωρό ακόμα φιέστες. Πού ξέρει κανείς; Μπορεί να δούμε τον πρωθυπουργό και πάνω σε καμιά μπουλντόζα μέσα στο Ελληνικό, για να μας πείσει ότι ξεκινάει η επένδυση. Μια επένδυση την οποία αποκαλούσε «ξεπούλημα» και την οποία έχει πολεμήσει όσο κανείς άλλος στη χώρα.

Ο σύριζας για μια ακόμη φορά επιχειρεί να δημιουργήσει αυταπάτες. Με τον έναν και μοναδικό τρόπο που γνωρίζει: εξαπατώντας τους πολίτες. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει και πάλι μια εικονική πραγματικότητα υποσχόμενος φαντασιακούς παραδείσους. Το 2015 δεσμευόταν ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, τώρα ισχυρίζεται πως «λεφτά υπάρχουν» και μάλιστα τόσο πολλά, που μπροστά του ο ΓΑΠ και οι υποσχέσεις του 2009 μοιάζουν… αστείες.

ΟΙ πολίτες, όμως, πλέον γνωρίζουν. Ξέρουν πόσο ακριβά πλήρωσαν την τετραετία του σύριζα. Και πια δεν… ψαρώνουν. Δεν ξεγελιούνται από το «σκηνικό» ευμάρειας το οποίο στήνει προεκλογικά το Μαξίμου. Και σε εννιά ημέρες θα δώσουν συντριπτική απάντηση στην κάλπη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου