Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Τατσόπουλος: Ο Αλέξης, δεν είναι τόσο χαζός όσο δείχνει…

Eπειδή πολλοί με ρωτάτε κατά καιρούς εάν ο Τσίπρας είναι χαζός, ευφυής, μορφωμένος, ακαλλιέργητος κ.ο.κ. -ας εκμεταλλευτώ τη μικρή προσωπική μου γνωριμία μαζί του για να διαλύσω (στο μέτρο που μπορώ) ορισμένους "αστικούς μύθους".

Αναμφιβόλως ο Τσίπρας είναι ακαλλιέργητος, αλλά δεν είναι χαζός.
Θα έλεγα πως είναι ευφυής σε ζητήματα τακτικής και μάλλον μέτριας απόδοσης σε ζητήματα στρατηγικής…

Δεν είναι ο συνομιλητής που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό με τις γνώσεις του, ούτε όμως κι εκείνος που αμολάει "ρουκέτες" και δεν ξέρεις πού να κρυφτείς. Είναι παιδί του κομματικού σωλήνα;

Σε μεγάλο βαθμό ναι -αλλά, κατά παράδοξο τρόπο, είναι πολύ πιο "ελαστικός" από τον κομματικό σωλήνα. Είναι καιροσκόπος από πεποίθηση.

Εάν θεωρείτε τον οπορτουνισμό προσόν για έναν πολιτικό, δεν θα σας απογοητεύσει -όταν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να θυσιάσει τις ιδεοληψίες του προκειμένου να επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα, θα τις θυσιάσει χωρίς δισταγμό, μολονότι σίγουρα θα προσμετρήσει το πολιτικό κόστος.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που, στον στενό του κύκλο, υπερέχουν οι ρεαλιστές των λαϊκιστών -για κακή του τύχη, ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο κόμμα του.

Δεν είναι έξαλλος. Είναι μετριοπαθής -ορισμένες φορές, υποτονικός.

Προτιμάει να βλέπει τα προβλήματα να σέρνονται και να εκφυλίζονται, παρά να τα κόβει με το σπαθί του (σε αυτό, λένε, μοιάζει εκπληκτικά με τον... Κώστα Καραμανλή).

Εν ολίγοις; Μην τον υπερτιμάτε -δεν το αξίζει, ειλικρινά- αλλά, προς Θεού, μην τον υποτιμάτε επίσης.

Με το αφοπλιστικό του χαμόγελο και το πηγαίο χιούμορ του -ναι, έχει χιούμορ, όσο και αν δεν το επιδεικνύει- μπορεί να μας κατσικωθεί για πολλά χρόνια ακόμη. Καλό σας βράδυ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου