Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Στον πάτο του βαρελιού

Μικρής εκτάσεως έκρηξη/πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ αντικατέστησε, αυτομάτως, το απαίσιο και φρικώδες κακούργημα του παιδοκτόνου, ως πρώτη είδηση στα «Δελτία Ειδήσεων». Απεστάλησαν αμέσως επί τόπου reporters – παντελώς άσχετοι με το θέμα – οι οποίοι έλεγαν, ως συνήθως, αυτά που μόλις ανεκοίνωσαν οι παρουσιαστές. Πλησίασαν εργάτες και προέτειναν το μικρόφωνο. Η πρώτη λέξη που έλεγαν οι εργάτες, που έσπευσαν να μας ενημερώσουν, ήταν: «Η πλουτοκρατία…» Και ακολούθησε κραυγαλέο κήρυγμα για τα ολέθρια αποτελέσματα του καπιταλισμού.

Πριν χάσει τα πρωτεία το ανατριχιαστικό έγκλημα όμως, κυρία Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (δείτε εδώ), εμπεριστατωμένη επιστημονική ανάλυση των αιτιών της τραγωδίας. Υπεύθυνος ο κακούργος καπιταλισμός και το Μνημόνιο. Επ’ «ευκαιρία» επεξέτεινε την ανάλυση των καταστροφικών αποτελεσμάτων του καπιταλισμού και εκτός συνόρων, ακόμη και σε χώρες που δεν μολύνθηκαν από τον ιό του Μνημονίου, και απέδωσε την μετάλλαξη του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου της Germanwings σε «τέρας». (δικός της όρος).

Της διέφυγε, να επεκταθεί, χρονικά, και σε άλλα αποτρόπαια επεισόδια της Ελληνικής παραδόσεως, όπως την παιδοφαγία. Τα γνωστά – όχι απαραιτήτως στους αποφοίτους καταλήψεων – ως «Θυέστια δείπνα». Της ξέφυγε της περισπούδαστου κυρίας, ότι τα δείπνα αυτά, όπως και η ιστορία της Μηδείας, δεν είναι άσχετα με το χρυσόμαλλο δέρας, δηλαδή μία προβιά την οποία απλώνανε σε χρυσοφόρα ποτάμια για να κολλήσουν στο μαλλί, ψήγματα χρυσού. Ιδού η ψυχοφθόρος επίδραση του καπιταλισμού.

Η κυρία αυτή όμως έχει ψηφισθεί από ικανό μέρος του «Ελληνικού Λαού» ως εκπρόσωπος μας, συσκέπτεται και αποφασίζει για τις τύχες μας, μαζί με τους άλλους συντρόφους της, της πλειοψηφίας. Ποιας πλειοψηφίας;

Επτά στους δέκα ψηφοφόρους στις τελευταίες εκλογές ΔΕΝ τους ψήφισαν. Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς δισταγμό και χωρίς να κοκκινίζουν, αναφέρονται κατά κόρον στον «Ελληνικό Λαό». Εμείς λοιπόν, η μεγάλη πλειοψηφία του υπαρκτού λαού, αισθανόμαστε μεγάλη θλίψη και ντροπή για αυτήν την «εκπροσώπηση». Ότι αυτό το πρόσωπο που έχει γίνει ρεζίλι, δηλαδή αντικείμενο χλεύης διεθνώς, μας εκπροσωπεί.

Μας εκπροσωπεί μία παρέα – ένα «τσούρμο». (Δική τους έκφραση). Ένα τσούρμο που ακολουθεί μία ελίτ από κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που παριστάνουν τα παιδιά του λαού. Λαού που περιφρονούν τόσο βαθιά ώστε δεν καταδέχονται καν να τον ενημερώνουν για τις αποφάσεις τους. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε – κατόπιν πιέσεως – ότι δεν ήξερε τις προτάσεις του κόμματος στις διαπραγματεύσεις.

Αυτό ακριβώς είναι εκείνο που μας προσβάλλει, καίρια, περισσότερο από τον ωκεανό παιδαριώδους βλακείας που μας πνίγει. Είναι ο υποβιβασμός του διαλόγου μεταξύ στοιχειωδώς μορφωμένων ενηλίκων στο κατώτερο δυνατό υπόστρωμα. Στον πάτο του βαρελιού. Έχουν εκπαιδεύσει όλα τα φερέφωνα – που έχουν παραδώσει την κρίση τους στην πίστη της «ιδεοληψίας» – να πατάνε το κουμπί και να απαγγέλλουν την ίδια κασέτα με τα απαράλλακτα ίδια ανιαρά λόγια. «Εσείς καταστρέψατε την χώρα». Ως απάντηση σε οτιδήποτε.

Αρχίζει με την επίκληση ότι «Και σεις κάνατε τα ίδια…» (Όταν υπέκλεψαν την ψήφο του κόσμου προπαγανδίζοντας ότι …δεν θα κάνουν τα ίδια). Και ερχόμαστε στο μαργαριτάρι: 
(Παρασκευή πρωί, στην Βουλή) Ερώτηση στον κ. Τσίπρα: «Πως συμβαίνει από τετρακόσιους υποψηφίους, περιφερειάρχες παιδείας, που υπέβαλαν αίτηση, να επιλέξετε δεκατρείς, από τους οποίους έντεκα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Και ποια είναι τα προσόντα τους;» 
Τσίπρας: «Αυτοί είναι ένα είδος περιφερειακοί Υπουργοί Παιδείας, άρα πρέπει να είναι όργανα εφαρμογής της πολιτικής του υπουργού (κόμματος). Αυτό είναι πιο σημαντικό από τις σπουδές τους».

Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται συλλήβδην ως «το χθες». (…χθεσινό σύνθημα του κ. Σαμαρά). Παλαιότερα ακόμη, στην εποχή της καταλήψεως όλων των υπηρεσιών από τους «πρασινοφρουρούς», ο αξέχαστος Κουτσόγιωργας (ή ο εξ ίσου αξιομνημόνευτος Κατσιφάρας), είχε πει στην Βουλή: «Μας κατηγορείτε ότι προσλαμβάνουμε τους δικούς μας. Ποιους θέλατε να προσλάβουμε; Τους δικούς σας;» !

Η σημερινή επέλαση όλων των συγγενών και φίλων συριζαίων σε όλες τις θέσεις, ασχέτως προσόντων, είναι μία χυδαία και προκλητική επανάληψη της καταλήψεως του κράτους από την «πασοκαρία». Πιο προσβλητική όμως είναι η αναίδεια με την οποία παρουσιάζεται αυτό ως καινούργιο, νόμιμο και φυσιολογικό. Και ο τρόπος που δικαιολογείται. Η μόνιμη ζημιά είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς σε έναν οπαδικό, και ποδοσφαιρικό τρόπο αντιλόγου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου